28 Mayıs 2016 Cumartesi

mO-DErN_ iNSAn

Suni gıda, suni dostluk suni ortamlar. Suni sevmeler, suni zeka.

Al sana modern zamanların ürünleri. En önemli avantajı ise; herbirini birdiğerinin yerine koyabiliyor olmak. Ama gerçek olan tek şey, Tüketim.
Alışveriş mekanları suni ortamlar oldu. Şehirliliğin kaleleri bize kapılarını açınca kuralları tekrardan yazdık. Artık suni iklimlerde bizi tüketime iten gösterişin kişiliğimizi aynada büyütmesi ve onaylaması ile TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR klişesi dekorunu bulmuş oldu. Bir hamburger ve dev kahve ile 8-10 liraya kalede 4 saat geçirebilir, ve kredi kartımızla ekstra ateş edebilirdik. Taciz yemeden ve her harfi kurşun olarak kullanabileceğimiz ortam bize sunuldu, sunulanı her ahmak gibi midemize boşalttık.

Suni zekalar bizi önce iyi analiz etti, sonra bize website, film, dizi, mp3 olarak sunuldu. Vitesimiz bile otomatik oldu, sen sadece tüket, ben seni beslerim diyen. Kız arkadaş erkek arkadaş bulmak konusu bizden alındı, market alışverişimiz kapıdan teslim, çocuklarımız servise, bilgi hinternet, eğlence tv video vcd. , outsours yayıldı, dağda ovada yazılan zaferler, ekran karşısında yazılır oldu. Bu nimetlerden yararlanmayanlar ise -kulağını ayakparmağıyla gösterenler grubuna eklendi. Ağa dizileri, köy dizileri ile sevinen tatmin olan şavalak montofonlara döndük. Kutular açılınca maymunluk yapanlarla sevinip-üzülen olduk. Televolelerde sadece 20 tekrardan kim kimi dürttü, kim kime boşaldı senaryolarına endekslendik, hitlerin sabun yaptığı yahudilere döndük, ama salaklık rütbesine yıldız eklemektende geri durmadık. Bizi barların kapısında dövecek oldular, bunu bile kabullendik zira sosyeteye meze olmak bile etiket oldu. Eski ziyaretlerin yerini, sms aldı, kahve içme tadının yerini mesaj ekranları aldı. Birbirimizi cenazelerde görünce bile fiziksel değişimlerimize hayret edecek kadar zavallıydık. Politikaya direnenler bile artık imza toplamak sayesinde eylem yapıyorlardı, o yüzden ayakkabı atan gazeteciyi bile terörist sandık.

Ama daha çok tüketmeliydik, colayı bedava dağıttılar, ne işe yarar demeyin, size yüzde 20 fazla tükettirir. Formülünü açıklamazlar ama anlı şanlı gıda kodeksimiz gidipte bu formülü sormaz nedense. Ama bunun yerlisi çıkınca, dinen caiz olurya bu bize yeter.

Kredi kartına 20 taksit fırsatına define bulma sevinci yaşayan morötesi kadınlarımız sayesinde geleceğimizi ipotek altına aldılar. ( kadın için ihtiyaç olmayan 150 liralık emtiayı 50 liraya alınca 100 lira kar, erkek içinse 50 liralık zarar var demektir. ) Tüm tüketimin % 90 ı kadınları kafeslemeye yöneliktir. Zira ev ve araba bile kadının onayı ile, o olmazsa, kadını etkilemek için alınır.

Sonra bize cinsel dürtülerle tüket komutu geldi. Oluk oluk rus karıları pompalandı. Bizim 165 cm kadınlarımız onların bacak boyuna eşitti. Sarışın, bebek suratlı, manken erişimini sağlamış, diri vucütlu ve oldukça anaç bu yaratıklar sayesinde yılda 500 milyon dolarımız kuzeye kaydı. Köyde başlık parası toplamaya çalışan amele bunları gördü ve -Bunlar insan ise ben Hayvanım! diyerek hayvanlığını yaşamaya başladı dahası, köye gönderdiği parayı bile geri çekerek hemde.. Bari vergi alınabilseydi. Sonra bizim gençliğimizde erkekçe-playboy dediğimiz versiyonlar, hareketli ve sesli olarak evlere indi. Leylek hikayelerini anlatırken zorlandığımız 8 yaşındaki çocuk artık Vajinismus yorumu yapıyordu, ateş evden içeri zerkoldu.

Popstarlık için yapılan müracatlar ise camiden taşan kalabalığı sildi süpürdü. Malzeme yine şabanların şarkı söyleyeni oldu.

Allah ve namusu için yaşayan adam, tüm otokontrol frenlerinin kontak yapması sonucu, kredi kartı taksidi için yaşamaya başladı. Artık sevinin tabloyu görünce zira; apartmanın tüm kapıları çelik ve tüm pencereleri demir korumalı.

Artık kadınların meslek ve hayat endişesi yok.

Sosyal patlama kaçınılmaz olunca ortaya piyango ve bahis kandırmacaları sindi. Şimdi parklarda oynanan futbola bakıyorum, bizim gençliğimizde günde 7 saat oynadığımız oyundan çok farklı, şayet ekranda oynanmıyorsa...

Bu osuruk düzeni alın kafanıza çalın ey modern insan....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder