25 Ağustos 2010 Çarşamba

ARABESK BAZEN İYİDİR

Mustafa neden bu kadar bilimsel olmaya çalışırda olmamaya çalışmaz. Oysa bilimsizlik ve ilimsizliktir bu milletin soyu sopu. Ve hatta ölümsüzlük zannedilir bu densizliklerin sonu, ama hayaldir, yanılmadır, fantazidir.

Doğaya bakın, bakabildiğiniz kadar bakın, hiçbir deniz mesela ırmağa özenip akmaya çalışmaz, hiçbir yağmur, buza özenip yerde kalmaz, hiçbir güneş ateşe özenip sabah akşam kavurmaz. Nizamlarını izler onlar sadece, aynen biz insan gibi belli bir süreye kadar gidecek rollerini.

Aynen meslekteki zorluklarım gibi, ki muhataplığım insanlarla, onları belli bir bakış açısına kavuşturma, belli dayanakları esas alma, ve belli oranda bir ateşleme ile ekmek kazanımına çalışıyorum. Külliyeciyim, toptancıyım, kooperatifim, sosyalim. Ama bu yöntemi kullanırken bilimsel olma ritüelinide kullanarak zaten Mustafa Oldum yada olabildim. Yani fark, yani eleştirilsede, yerden yere çalınsada, ben hep Mustafa oldum, bana kalkan eller iştahla indi ve vahşi tabiatları sersemleyene kadar eğlendiler şu meşhum tabiatla, benle.

Haklarım helal olsunmu, olmasınmı, bi ara bilimsel olarak bakarım konuya, :)

Şimdi diyorum ki, bilimin ışığı olmaya daha fazla gerek yok,

İNSANLARIN ANLADIĞI DİLDEN, YANİ ARABESK OLMAK İYİDİR.

( ARABESQ = uyumsuzluk, ayrıklık, isyan, karmaşa, düzen tanımamazlık, geçmişe özlem, vandalizm, istilacılık, )