30 Nisan 2016 Cumartesi

Türkiye üstüne oyunlar

Arapları ve türk cumhuriyetlerini yanına çekipte yeni güç oluşturmaya kalkarsan suikaste uğrarsın.

Yabancı sermayenin borularını kesmeye kalkarsan, terör azar, iç karışıklıklar patlar.

Yabancı sermayenin içteki taşeronlarıyla uğraşırsan, medya yoluyla siyasi karmaşa körüklenir.

Amerikanın bölgedeki çıkarlarıyla ters düşersen, mazallah arap baharı sana sıçrar.

Ekonomiyi istikrara bağlayıp, üretimi destekler ve mali yapıyı kuvvetlendirirsen, milletvekillerinin seks filmleri hafta sonu hediye cd olarak gündeme taşınır.

İmralı yoluyla siyaseten üste çıkmak istersen, şehirlere bombalar yağar.

Yerli araba üretmek istersen, planlamayı yapan mühendislerin uçak motoru arızalanır.

Amerikan savunma sistemlerine alternatif sistemler üretmeye kalkarsan, projeyi yönetenlerin intihar eğilimleri tavan yapar.

Gelişmeyi güneydoğuya ulaştırmak istersen, buraya yatırım yapacak işadamlarının işleri birden kesilir, kredibiliteleri sarsılmaya başlar, puanları tepetaklak olur.

Rum ve ermeni, yahudi ve misyonerlerin ayağına dolaşırsan, borsadan yabancıların paraları ve işlem hacmi negatif yönde azalır.

Bankaları vesair bütün temel altyapıları yabancılara satmazsan, bu kurumların piyasa değeri yarı yarıya düşer.

Yurtiçindeki yabancı vakıfların çalışma alanına girersen, birden gösteriler başlar, laiklik elden gider, dolar TL'yi döver.

Savunma ihalelerini dışarıya vermezsen, sarkozi merkel berluskoni putin obama ve diğer ikonlar Ermeni soykırım yasa tasarısı için imza toplar.

Araplara kanaat önderliği yapmak ve dış ekonomiyi rayına oturtmak istersen, suriye ırak azerbaycan ve diğer sınırlardan onbinlerce mülteci kapına dayanır.

Kıbrısta petrol aramaya kalkarsan, kriz söylentileri iç piyasayı durdurur, faiz baskısı yatırım ve istihdamı keser, bitirir.

Nükleer santral ve hidroelektrik santralleri ile dışa bağımlılığı azaltmaya kalkarsan, üniversiteler, aydınlar ve çevre kuruluşları beyoğlu asmalımescitten çıkar ve rambo olurlar.

Avrupa topluluğu girişimleri için bastırırsan, gazeteci, papaz, misyoner ve turist cinayetleri başlar, cezaevlerinde işkence hortlar, ergenekon davası dallanır budaklanır.

Bu yazıyı yazdım diye AKP li olduysam, verin bana belediyeden 2 ihale, bak nası kurtarıyorum memleketi.