11 Kasım 2009 Çarşamba

SÖYLEM TEYZE LEZZET HARİKALARI

Söylem teyze, likit nakit hesabındaki 101.237 evro'nun bile kifayetsiz olduğu bir haber alır, okulda aynı sıralara dirsek koydukları arkadaşı Newbahar'ın Ağaoğlu My Space konutlarından tam 367 bin eyuroya konut alması ile tüm kılıç ve kalkanlarını kuşanarak, iş arama ve bulma işine girer. Kendi çaba ve hasletleri ile Ülker Çikolata ve Şekerleme turizm inşaat ve halı yıkama A.Ş. sinde ( kısaca ÜLKER diye adlandırılacaktır. ) yaratıcı lezzet mühendisliği kadrosuna müraacat eder, dolu dolu cv'si ve iştahı onun iş görüşmesinde en büyük kozu olacaktır. Alım görüşmelerini yapan Ülker Murahhas azası ve azalarını etkilemek için plaj çantasına depoladığı bütün ülker ürünlerini çatır çutur yer ve kurum bağlılığı göstereceğinin sinyallerini yakar, işe alınır.

Daha eve gelir gelmez, oturur dap tabanlı powerpoint system başına ve yeni ürünlere hayat verme seansına başlamaya başlar. Kişiliğini ürünlere yansıtma amaçlı bir konsept belirler, yani gelenekçi, ahlakçı, otantik, batı normu, doğu oryentalizmi, edebiyat, ahlakçılık, sürrealisszim ve mistizm.

İlk üründe ülker puf ürününün pufunun içine antep fıstığı yerleştirilmesine karar verir. Ürünün yeni adı " ülker Antebi" olacaktır. Hatta ekstra sürprizli olsun diye fıstığın kabukları ayıklanmamış şekilde konumlandırılmasını hesaplar.

Diğer ürünü ise badem çekirdeği içine çukulata enjekte edilmesi ve isminin de Ülker Sürrealist olmasıdır. Devamlı surette çukulata içinden badem çıkacağına, tam tersi olsun diye Vangogist bir yaklaşımı benimser.

Akşamın son ürünü ise diyeti ve sağlıklı beslenmeyi temsil ederken, aynı zamanda gözdeki ışığa kuvvet versin diye, üstü milföy hamuru kaplı, altında incir reçeli tanesi ve merkezde fındık veya beyaz leblebi konumlandırılacak bir üründür, adı Ülker Dolunay olsun der.

O sırada telefonu acıdan acıya çalar, mesaisi bölünür ve arayan newbahardır, sesi üzgün ve ağlamaklı bir o kadar oymaklı.

Söylemciğim bühü bühü, aldattı beni şerefsiz, aldattı beni zalim, hay inanmaz olsaydım.

Ne oldu diye şaşakalan Söylem sorar;

Ne oldu?

Şu sana aldım dediğim My space teki daire varya;

Eeee?

İşte ben onu aldım diyorum ama aslında dün gece Rehina'dan çıkarken bi baktım ferarisiyle Ahmet AĞAOĞLU denen müteahit varya, o durdu önümde, çok çirkin bir adamdı ama ben arabasına bindim, sonra bana dediki, eğer sevgilim olursan sana 367 bin euroluk daire hediye deyince, adam birden gözüme güzel gözüktü, sonra bana dairesini göstermeye gitti, ay utanıyorum bundan sonrasını anlatmaya, ühü ühüü, der. Sanada boşu boşuna daire aldım diye haber verdim ama o haber asılsız çıktı, inanma diye aradım, öhü öhüüüüü,

Söylem powerpointini kapatır ve otomatik likit hesabındaki son duruma sörç eder, 101. 779 uro ve artıbir yaşanmışlık daha.

Söylem Teyze'nin mükemmellik teftişleri

Söylem Teyzenin sosyal sorumluluk bilinci ermişi olması, onu sadece eleştiren biri olması haricinde, denetleyen ve raporlayan bir görevi de beraberinde gerektirmektedir. Ama herkesin ortak söylemlerinden daha seviyeli bir araştırma ise Teyzeye yakışan bir yakışıklılıktır. Bu yağmurlu günü İstanbulu denetleyerek geçirmeyi planlar.

Raporunu dikkatlerinize sunuyorum, kendi kaleminden:

Belediye Ulaşım Müd. Dikkatine:

Minibüslerde şöförün görüş alanına plaza kızları, mini etekli veya gösterişli bayanların oturması yasaklanmalı. Şöför kişi bu durumda trafikte akrobasi yapmaya başlıyor, sağa sola kırıp, makaslar yaparak, kendini ferrarivari bir araçta, ve trafiği de Formulavari bir ortam olarak görüyor. Hemcinslerimin ruh hali ise olumsuz etkileniyor.

İstinye park İşletme yönetimi dikkatine:

İstinye park içindeki istinye pazarından tam dolmalık biber alırken, bir yangın alarmı tatbikatı için motorolamın alarmını kurmuştum ve çalmaya başladı. Kendimi dışarıya atmam yaklaşık 4 dakika sürdü. Yaşama ihtimalim sizce yüzde kaç?

Metro ulaşım daire başkanlığına:

Özürlü asansöründen faydalanan kişilerde mental özür durumu denetleniyor mu, rapor isteniyor mu. 5 liraya bir çocuk tuttum ve bu asansörü kullanmasını istedim, ve kullandı, hiçbir uyarı ile karşılaşmadı. 5 liramı nereden geri alabilirim?

Opet yön. kuruluna:

Aracıma 3 seferde 5 defa yakıt doldurursam 15 kasıma kadar geçerli olan kampanyada, 100 mil kazanacaktım. Doluya koydum olmadı, boşa koydum dolmadı. Bu kampanyanın ne kadar sürrealist olduğuna Cenap Şahabettin şehadet ederse, ben de şehadet ederim.