26 Temmuz 2009 Pazar

DOĞAÇ

( İstanbul. Gece 05. Kimin umrunda? İstanbulda bir semt geceye sarmalanmış. Kimi alakadar eder? Bir otobüs bekleyen adam. Sıradan, çok sıradan. Bir binayı aydınlatan projektör. Bundan basit ne var? İşte o ışıkta kendini parçalarcasına dönen duran çılgın bir kelebek, ışığına kavuşmak isteyen, çıldırmış, gecenin tek hareketi, semtin ve İstanbul'un. Bu beni alakadar ediyor, hemde nasıl, bir ölüm kalım mücadelesi, ışıktan beklenti, aslında ışık onu yakacak belki, ama o kendini parçalıyor. Ebatları sadece kanatlarından, uçmasından oluşan bir böcek, kendini yağmalayarak ışığa kavuşmak istiyor. Hatta ışığın bile umrunda değil. Gecenin hiç değil.... )

Ahmet Emrah TEKGEZER. Asıl adı böyle, pop müzik serüvenine girecek, arkasında müzik prodüktörleri. Burak kutlardan, Tarkanlardan, Sandallar ve Kenanlardan sonra yeni bir ilah üretmek durumundalar. Dosyalar incelendi Ahmeti seçtiler. Sesini dinlemeye pek gerek yok, üsküdar cemiyetinde 3 sene geçiren adam nasıolsa. Ellerinde safilo kalemlerle Ahmet'e bir tip belirlediler ve bu tip Allahtan sonra Ahmete en yakışan poptip oldu. Adını belirlediler. Zamanın bütün trendleri biçildikten ve Cemil İPEKÇİ'ye sorulduktan sonra. Albüme şöyle bir kapak:

muhteşem...
DOĞAÇ..

Konsept belirlediler. Modern Yunus EMRE - Genç Aşık Veysel. Albüm resimleri bu yüzden çuval ve çoban kepeneği giydirilerek çekildi.

Geçmiş belirlediler. Alıcı kitle genç kız ve ergen erkek, yani feminen ağırlıklı, bilgelikten ve karizmadan hoşlanan, orta yüksek gelir gurubu. Bu durumda Doğaç geçmişi şöyle: Yüksek bina ve minarelerin aktarma-temizlik-baca vesair işlerini yerden fersah fersah yüksekte yaparak ancak geçimini sağlayan, eğitiminide bu şekilde yürütmüş, bu yükseklikte şarkılara yüksek bir ruh katmış söylerken ve insanlığa tepeden bakabilmeyi başarabilen bir doğal yetenek.

Çıkış belirlediler. Eskidendi ikonacanlarla görülmek. Şimdilerde üstüne para verselerde ikonacanlar popçulara çıkış sağlayamıyor. Bu yüzden çıkış için Sandal ağabeyiyle birlikte sabah ağarırken bilinmedik kırlarda koşu yaparken çekilmiş resimler. Hani şu eski popçular gençlere el veriyor da, onun yenilenmiş çizgisi talep görüyor ya. Musti'nin yanındaki gizemli genç kim, ağaçlara neden tırmanıyorlar, musti evrimine mi hazırlanıyor, ormanda sandala mı biniyorlar. Meraklandırma kampanyası ve DOĞAÇ'ın çıkışı.

Eh imaj kaygısı hemen hemen giderildi, peki bu adam ne söyleyecek? İşin ürün tarafı nasıl yapılandırılacak? Yeniden trend trenine şöyle bir gözgezdirildi. Halk kendinden bazı esintiler görünce, o ürüne saldırıyor trendinden hareketle, Amatör yazarlar mecrasından iki isimle şarkı sözü üzerine anlaşıldı ve siparişler verildi. Bir kadın ve bir erkek. Mustafa ve Hülya kod adlı kişilerle anlaşıldı. Mustafaya 5000 lira Hülya'ya 10000 lira verilecekti. Mustafa'nın şiirleri:

B. Yüzü

1-Ten Testi

2-Yüreğim Kaldırımlarda

3-Kalpten seken Kurşunlar

4-Eşeyli Üreme

5-Ruhunu alana bedenin bedava

6-Sevişmek gece gece.

Hülyanın Şiirleri

A.Yüzü

1- Sabıkalı aşklardan ibaret

2-Gel küllerden doğalım

3-Hararet kırmızısı

4-Geçmişin tortusuna aşkın korkusunu ekle

5-Zamansız açtı güller

6-Sensin aşkın katili, davulun uzak sesi, bunu erken anladım. ( Türk Sanat Müziği formunda..)