17 Kasım 2009 Salı

2012 FENOMENİ

Konu dünyanın sonu olunca, duyarsız kalınamıyor, özellikle ben gibi 6x6 şahsiyetler.

Öncevvellikle, yaratılan fenomen ve takip eden film, kitap ve diğer neşriyat bu fenomeni tetikleyen unsurlar, yani dünyanın sonu bu neşriyatı değilde, neşriyat, dünyanın sonunu çekikliyor bana göre. Önden gideni bulduk.

Dünyada artık gündem yaratmak, yaratılan gündemden evvele gelmeye başladı. Domuz gribi akımıda, sanki sanırsın edebiyat akımı, parçaları yer değiştiren dünyada bir yergösterici sıfatında. Bizlere nereden alışveriş yapmamızı gösterir haliyle. Bundan sonraki davranışlarımıza yönvermez ise yönsüz olayım.

Genetiğiyle taşak geçilmiş gıdalar dediğimiz hadise daha çok uzun süre gıdaklar, zira bu konu lafçılara, yani birşeyleri diline dolayarak üretenlere çok güzel bir sahne oluşturdu. Bir gizem, bir şüphe vede cepheler yarattı. Bir kısım "ucuz olacak ise yenir" derdinde, bir kısım ise sonsuz hijyen felsefesi ile "doğaya kaçmaya" sebep buldu. Bir sürü espri ve tartışmaya zemin doğdu. Mesela ben de bir espri yapayım da kadın hayranlarımın gözündeki yerim yücelsin: Diyelim ki suşi' de genetiği tutturduk, peki üzerinde suşi yediğimiz japon bakirenin genetiği?

Bizim genetiğimizle çoktan oynandı, cep telefonu ile, hinternet ile, bilgisayar ve teknoloji ile, oynanacak bir yer kaldı, onuda sonraya saklıyorlar. Bu sebepten dolayı artık yaptıkları hiçbir pazarlama ile istedikleri sonuçları elde edemiyorlar. Yeni troller işe yaramıyor. Neyse 2011 i geçelim 2012 ye gelelim.

Askerde iki haftada bir haber yayarlardı ortama: Ya askerlik kısalıyor, yada iptal oluyor diye. Aynısı kesin Cezaevlerinde de uygulanmaktadır: Af geliyor yada yolda diye.

Bence; Dünya artık yaşanmazlara geldi, ve kurtulmak isteyen bu insanlığın tesellisi "dünyanın sonu" oldu. O yüzden ha bire içlerdeki istek dışa salınmaya başlandı. Nasıl mı? İçinizde hiç bayram heyecanı duyan var mı? İçinizde hiç insan isteyen var mı, dünyaya çocuk doğurmak isteyen kadın var mı? Var mı, bir kızın penceresinden bir bakış için saatler geçiren var mı?

Var mı 2012 ye mektubu olan?