14 Şubat 2022 Pazartesi

En Altılı Koalisyon

Chp ip saadet gelecek deva dp yani 25 11 3.5. 1. 0.5 0.03. toplamda 41.03 potansiyel oyu olan 6 parti. Dışarda bekleyen hdp 8,5 yani toplamda 49.8. hiçbir kırılma dökülme büzüşme olmaz ise. Türkiyenin siyasi kaderi matematikten geçiyor. Ben buradaki bileşenlerin birbirine bakış açılarından şüphe duyuyorum. 1<2 temel bileşeninde açıklıyorum: Chp gıcıktır saadet. Chp kuşku duyar ip. Chp düşman kardeştir deva gelecek. İp yemek ister chp. İp adam yerine koymaz deva gelecek saadet. Saadet temelden karşıdır chp. Saadet düşman komşudur ip. Saadet bana uysun ister deva gelecek. Devagelecek pay kapma derdinde chp. Devagelecek ele geçirmek ister ip. Deva gelecek huzur evine götürmek saadet. Demokrat parti resim çekilmek ister birlikte chp ip saadet devagelecek. Peki hdp? Hdp bana uymak zorunda chp ip saadet devagelecek dp. Chp ip saadet devagelecek dp ananızı avradınızı...hdp. İşte reisten bıkmış, gitmesini isteyen dua eden adak adayanların umudu olan formüllerin aslı esası bu yazımda gerçekliğe büründü. Ama farklı anlamak isteyen anlasın. Hayalleriyle mutlu olmak isteyenler okumasın bi zahmet.

Şirketlerde Gerçek Masallar

Şirketlerde belli kurallar vardır; sektörel, patronel, hiyerarşik ve nicesi. Bir de patronların işletme yönetim, tecrübe, insani ilişkiler ve egosal sorunları - eksiklikleri var ise orada kaos istismar hatta talan benzeri olaylar artar da artar. Ben burada gözükmeyen gerçeklere değinerek işletmelerin en ufak bir aksilikte ne hallere düşebileceğinin bilinmesini sağlamak istiyorum. Başlıca bildiğim sıralamalar şu maddelerde toplanıyor. Eğer patronun atadığı üst yönetici herşeyi tozpembe mutluluk resmi şeklinde raporluyor ise orada resmi düzenbazlık işliyordur. Amaç patronun odaklanacağı sorunları yok göstermek ve patronun zaafını değerlendirmek şekilli bir istismardır. Patron burada aptal kostümü giydirilmiş etkisiz etkilidir. Yani paranı çöp tenekesine bırak biz seni davadan aklayacağız şeklinde sunulan illüzyonun esiri bir örnek görüyoruz. İllüzyon yıllar boyu sürer. Bir diğer madde ise, patronun etrafını saran mekanizmal yöneticilerin patronun korku, endişe, bakış açısı gibi zaaflarını ezberleyerek, onu bir kafese soktukları sarmal oyunudur. Bu mekanizmal yöneticiler birbirleriyle konsensus oluşturarak, patronu bir ego oyununa dahil ederler, zamanla patronun ismini kullanmayı alışkanlık edinir, ama patronu bir kutsal varlık gibi hapsettikleri kafeste kendi mefnaatlerine yönelik tutarlar. Prosedürler ise patronu köle eden zincirlere dönüşür. Patron kendini kral gibi görme hastalığına kapıldığı ve egosunu pohpohlayan çembere dokunamaz hale geldiği için işletme kayıpları maksimuma çıkar. Patron çıplaktır, bir kırık tabureye oturmakta ama kendini tahtta keyif çatarken görmektedir. Bu çağ, patronun bir aynaya denk gelmesi sonucunda sona erer. Patrona illüzyon yapılmış ve patron bu keyife alıştığı için, şirket hantallaşmış, hamlamış, dedikodunun kanserine yakalanmıştır, patron diyetini kariyeriyle öder. Şimdi bunlardan bana ne ki diyeceksiniz ama çoğu dernek aile grup gibi oluşumlarda bu hileler yapılmakta, cürüm işlenmektedir. Belki sizi bünyenizdeki organlar da tam olarak ilgilendirmez, ama günün birinde -bu gün günlerden kanser!!! şeklinde uyanırsanız, acılar sizin üzüntüler benim olsun...

SERGEN ŞU ARALAR NAPIYOR

Sergen beşiktaştan ayrıldı, herhangi bir iştigali yok, adını duyan yok, parası da çok. Bu durumda neler yapıyor olabilir diye kurcalamak hiç kimseyi ilgilendirmese de ben biraz topa gireyim. 1. Kıbrısta kumar oynuyor 2. Sevgilisi ukraynalı hatundan bıktı ama ayrılmak için uygun ortam arayışında. Bu ukraynalı hatunlar ayda 10 dolar maaşla yaşadıktan sonra zengin bir Türk bulunca yüksek basınçlı hidrolik yapışkan oldukları bir rivayettir. 3. Şimdiye kadarki lüks hayatının devirdaimlerinden farklı olarak roman ve edebiyata merak sardı, aldığı 20 cilt dünya klasiğinin ilk kitabının önsözünün ilk 2 sayfasını bitirdi. 4. Ligde kritik durumdaki malatya giresun rize galatasaray gibi takımlardan birinden teklif gelmesini bekliyor. 5. Öldü. 6. Tembellik safarisine başladı üç ay önce çıkardığı çoraplarının küflenmesini seyrediyor. 7. Oynadığı 400 adet maçı tekrar seyrediyor. 8. Sosyal medyasına gelen 1.200.000 mesajı tek tek okuyor. 9. Yabancı dil öğreniyor, yurt dışı kritik durumdaki takımlara gitmek için. 10. Fatih hocayla beraber bodrumda karides ayıklayıp bira çekirdek muhabbeti eşliğinde survivor ve survivor yavrusu programları izliyor.