12 Kasım 2009 Perşembe

KEMALİST SÖYLEMLER

Büyük adam olmak büyük kurum olmakla mümkündür. Büyük kurum olmak için vereceğin sözleri tutmalısın. Yapamayacağın ayarlar için söz vermemelisin. Yapanların önünde ceketini ilikleyerek.

İnsanların zayıflıklıklarından yararlanmamalısın, herkesin birey olarak arkasında adalet, üzerinde hakkın gözleri olduğunu unutmadan.

İyi hesap yapamaman ve bazı boşlukların üzerini doldurmayışın sonucu; geçmişin peşinden gelecek, ve karanlık gecelerin karabasanı olacaktır. Rüzgarın varoluş sebebi, boşlukları kontrol amacıdır. Bir rüzgara yenik düşmek ile kişiliğinin sağlamlığı ortaya çıkar.

Güvenilmek asla bir miras değildir, elde edilir yada hakedilir. Güven bir sorumluluk hissi yükler sana. Güvene layık olmak gibi.

İnsansız hiçbir devrim olmaz, yenilik olmaz. Devrimi önce kendi kafanda yap ki, insanların kafasına ve hissiyatına hitap edebilesin. İnsanların menfaatine olmayan devrimler sadece darbe yaratır. Darbeden ilk darbelenenler ise darbeyi yapanlardır.

Etmiş olduğun her lakırdı, kınından çıkan kılıçtır aslında. Kullanılmadan kınına geri koyulan kılıç mutlaka paslanır. Birdaha kılıç çekmene imkan tanımaz, veya çektin diyelim, kullanma imkanı bulamazsın bir daha.

Bakan gözler sayesinde olanı biteni olduğu gibi gör. Gözlerin içinde saklı olan yargılar ile gerçeği görmeye çalışırsan, gerçek senin gerçeğine dönüşür ve başkalarının gördüğünden çok farklı hallere bürünür. Şayet gözlerinde hayaller saklı ise, ya hayalleri gerçeğe, yada gerçekleri hayale dönüştürebilirsin. Ve çıkan her eser gerçek veya hayal olsun senin eserindir bunu başkaları da görür.