14 Nisan 2016 Perşembe

ALENİ

Sırlar yumağıdır beyin. İçinde yüzlerce soru işareti barınır. Besini meraktır beyinin. Acabalarla örtülüdür düşünce. Her hareketi dış dünyadan yansıyacak ışıklara odaklıdır. Oysa kalp devamlı çalışan bir işçidir, beynin acabalarına ayıracak vakti yoktur. Beyne göre hareket ederse hantallaşır. Birbirinden ayrı iki dünya taşır beden. Zenginlik buradan gelir. Farklılıktan.

Düşünce zincirinin tepesinde yer alır ölüm. Kapalı bir köşkte. Varlığından haberlidir bütün yaşayan, ama hiçkimse orada barınmayı göze alamaz. Var olanı yok kabul etmektir yaşam.

Bedenin bir köşesinde gizlidir aşk. Ne miktarı bellidir ne yeri, ne gücü. Kablo ağında yada belleklerin bir yerindedir gizli ve sinsi virüslere benzer. Yüz kişi yüz yıl çağırsa gelmez, bir sebepsiz çağrıya odaklıdır, gelir gitmez.

Kan gibi her hücrede vardır duygu. Zerredir, yoğunlaşınca görünür. Onu açığa çıkarmak günahtır. Sadece kullanılmak için ticarileştirir zaman içinde. Hisler ise duygunun kız kardeşidir. Biraz içgüdülerine göre şekil alır, biraz dış etkenlere göre. Mesela; duygusal hizler, hissiz hisler, duygusuz hisler, hissizlik hissi, histeriklik, yada hissizlik.

Aidiyet ise acizliğin kalkanıdır. Aidiyet teslim olmaksa, aidiyetsizlik özgürlüktür. Aidiyet adiyettir bence. Aidiyet ait olmayı gerektirmez, zırhtır çünkü.

Samimiyet ruhun su üstüne çıkıp kaybolmasıdır. Samimiyetten süzülen ışık, güneşteki kar gibi serinletir ve kaybolur. Geçici köprüdür aslında, yolları yollara bağlar. Samimiyetin rolü bitince yaşamda, samimiyetin sıyırdığı kabuk kalır üstte. Samimiyet gitmiştir, izi kalmıştır bedende.

Değişim hücredeki yeniliktir. Olacağı vardır ama olduğu zaman alkışlanır, yüceltilir. Değişime imza atan değişimi yaptığını zanneder, oysa sudur gemiyi yüzdüren. Sular kabarmış değişim zil çalmaktadır kapıda. Değişim tabeladır her yapıda.

Terketmek değişimin simgesidir. Değişmeye yüz tutmanın yüze vurumu, yüzle çarpımıdır. Terketmek hızın uyumuyla alakadır. Ne kadar eşgüdümle giderse atlar, o kadar yarışın heyecanlı geçeceği belli olur. Hızlanan terkeder, hıza yanaşmayan terkedilir.

Pişmanlıkların etkisidir düşler. Günışığında ortaya çıkan bebeklerin gece ağlamasıdır. Ağlayıpta bakılmayan bebeklerin sesini görürsünüz rüyalarda. Siz onu bıraksanız da cami bahçelerinde, onun ruhu sizinle beraberdir daima, ve hayattaki yükünüzü oluşturur. O siz olur, siz bebek, sorar size hesabını.

Dünyanın tek manasıdır Allah. Bu kirli blogda bile ona kavuşmanın kaynaması içimi yakar. Bu kadar boş laftan sonra bile tövbe etmek gelir içimden.