8 Eylül 2010 Çarşamba

Haylazım Bayram

Çeşitlenmedik ne kaldı ki Bayramlar üzerine?

Bilinmedikleri söylesem kısa devre yapar mı şenliğimiz?

Bayramlarda daima 2 psikoloji hakimdir.

1.

Geçen zaman ve ölüm odaklı kilometre taşı psikolojisi ( - )

2.

Sevinç dalgasının sardığı atmesforik psikoloji ( + )

Bu iki metamuntazam daima birbirini çeker bayramlarda. Farklı vektörler gibi farklı taraflara.

Ama kesin olan şudur ki, bayram metamorfozunda bu iki psikolojinin daima varolacağıdır. Zaten Türkinsanoğlunun bütün çabası bayramlarda, eksiyi artıya götürme çabası şeklinde geçer. Bu megaikilemi es geçen ve yoksayan, yada tatile çıkan bütün bayraminsanları, en sonunda bu bilançoya dahil olmak zorundadır.

Size 1,27 yıldır buradan bazı kavramları süzgeçleyip, kaynatıp, doğrayıp, dilimleyip yada giydirip, bazı tanılamalarda bulunan biriyim. Kutsal mıyım, yok hayır, bilge miyim, yok hayır, doktor muyum yok hayır. Ama bildiğim yolda aynen katır gibi size sunmalarıma devam edeceğim. Okumayarak demokratik tepkinizi koyun aslında, okunmak istemiyorum, sadece okumak istiyorum. Bana "düzleştirici jel" diyebilirsiniz ömür tezgahında.

Yazı şeklimi, iskeletimi, tadımı bazı yorumlarda gördünüz, sonunda ben vermek zorunda kaldığım için hakkımı

BENİM YAZILARIM "KEMİKLİ MASALLAR"

GERÇEK VE HAYALİ HARMANLAYIP, İNŞAAT MOLOZUNDAN SARAYLAR YAPMAKTI HAYALİM.

Bu bayramıda bu saraya katarsam ne? diyebilirime geldiğimizde:

Helal sana bayram abi, ramazan dayıyı solladın. Şu kısa boyunla, şu güdük motorunla, deryada dümensiz kalmış bizi çekeleyebildiğin kadar çekhele. Sanada çok sağol, zira bir aydır vitaminsiz ve sakarinsiz kalmıştı beden. Ama bu sayede ruhum duruldu, şimdi sen geldin, ortam kuruldu, şenlik dürüldü, öpebildiğim kadar insan öpeceğim, ve hatıranı ebediyete sürükleyeceğim.

Müsaade edersen Nişantaşında toplanacak para ve şekerler var daha çisil çisil, uzun eşeke de bineceğim, 2 film birdenede gideceğim, babaannemin yüz lirasını çekeceğim, beyaz mendil kirleteceğim, barış abiye eşlik edeceğim, eşşeklik edeceğim, bidaha gel bayram abi, daha dönmedolapa pineceğim....