16 Şubat 2010 Salı

3 Büyüğün İnsanlar Üzerindeki Etkileri

1. Beşiktaş Taraftarı: Chp eğilimli. Sembollere düşkün. Bira-ve haftasonu rakı endeksli. Beyin hacmi küçük ve güngeçtikçe küçülür. Başarısızlık alışkanlığı ve looser eğilimi yüksek. Renklerin temsil ettiği dar açıda yaşamayı benimsemiş. Otistik ve kendi yarıçapında yaşam kültürünü geliştirmiş. Fakir toplumlardaki anlaşılması zor "namus" kavramı benzeri psikoloji beşiktaşlılığı savunan. Fenerbahçe maçlarını hayatın amacı olarak algılayan, maçı kaybedince nostaljiye dalan. Hayatta mutlaka bir kavrama karşı görüş geliştirerek, bu görüş odağında yaşayan. Taraftarlık sınırına "kan dökme" derecesini katmış. Melankolik tarzda takımına bağlı, ama aynı oranda karşı, aşk acısı çekmeyi özümsemiş, kendi içinde anarşi yaratmaktan hoşlanan.

2. Galatasaray Taraftarı: Menfaatine göre dost-düşman tespiti yapan, Fransız milliyetçisi, kadıköye gezmek için bile gitme alışkanlığını kaybetmiş, genelde kulisçi ve kazanç odaklı. İttifak ve adam uyartma alışkanlığı ile iş halleden. Birlik olma güdüsü kuvvetli. Vefasız. Rüzgarların yönüne göre at süren. Aristokrat. Adam kullanmayı çok iyi bilen. Sosyal statü arayışı belirleyici unsur olan. Halk ile arasına yüksek duvarlar koymuş. Masonik ilişkiler ve gizli oluşumlar dairesinde hareket eder. Yüksek hayat standartları ilkesini benimsemiş. Arabesk oluşumları gazlamaktan çekinmeyen. Birlikten güç olur ilkesiyle hareket eden. Bana dokunan yılanı kokoreç yapsınlar, başkasını sokanı kral ilan etsinler anayasasını oylamış.

3. Fenerbahçe taraftarı. Kanser illetinden en çok çekmiş. Arabesk. Kendi içinde şiddet eğilimi ve yıpratma alışkanlığı taşıyan. Hep yalnız hareket etme içgüdüsünde olan.