12 Aralık 2009 Cumartesi

Kalite Diye Bir Şey

Eğer varsa 2 tane kaliteden bahsedebiliriz. Dışa vurumu olan, ve dışa vurumsuz.

Dışa vurumlu kaliteden 2 şekilde bahsedebiliriz. Dışa vurgulanan ve dışa yansıyan.

Dışa vurgulanan kaliteden 2 tane sonuç çıkar. Mevcudun vurgulananı ve olmayıpta vurgulanmaya çalışılanı.

Olmayıpta vurgulanan kaliteden 2 tane çapanoğlu çıkar. Ticari çıkar ve kompleksli kişilik.

Kompleksli kişilikten ise sadece kompleksli kişilik çıkar başka birşey çıkmaz.

Dışa vurumsuz kaliteye gelecek olursak, dışa vurumsuz kalite; en kaliteli kalitedir, kardeşiyle yanyana gelmeye bile yanaşmaya çalışmaz. Kaliteye has bir kalitedir, başka birşeye değil.

Bu minik yazımla sakın bir sınıflama yapmaya kalkmayın, kaliteniz ortaya çıkar mazallah.

SÖYLEM TEYZENİN YAZILARI ÜZERİNE

Birkere Söylem Teyze diyince duracaksınız orada. Florans Naytingel akımının öncüsü olan Söylem, ruh dünyasındaki sızılarımızın çaresi yazılar yazar, nasıl?, kendi iç dünyasında ürettiği melhemler ile.

Gelişmesinin merhalelerinde durup geriye bakma ve geleceği aydınlatma amaçlı bakışları ve bakış açıları ile, toplumdaki kalabalıkların yalnızı Söylem, bizleride bu ıssız buz çöllerinde konuk ederek serinlememizi sağlar.

Modern İnsanın Trajedisi olarak sınıflanan yazılarında, teknolojiye ve teknolojide kaybolmuş insanlığa yaktığı ağıtları ile, vardığımız noktanın bir zirve olduğunu ve artık düşüşün başladığı sinyallerini alırız.

Normal insanın düşünce devri saniyede 2500 lerde seyrederken, 10 bin devri gözü kapalı yapabilen Söylem Teyzenin düşünce hızı, neredeyse dünyada gezmedik santim bırakmamıştır. Uzaylı teknolojisi ile yada şöyle diyelim; yabancı bakış açısı ile dünyayı keşfeder, notunu verir.

Yaklaşık 8 ülke vede 100 ayrı nokta kayıtlı olan portföyünden edindiği evrensel izlenimleri ile dünya vatandaşlık mertebesine ulaşan bir zat, bir şahene, bir kitaptır. Yazar olabilme tekamülü ile farklı deneme ve sürrealist hikayeleri mevcut olan söylem, aynı zamanda bir soğan ekmek seansına bile kendini adapte edebilecek bir yapıya sahiptir. Zira mevcut olduğu salon toplumu ona tam bir samimiyet sağlamamıştır.

Şimdi kendisine yazar olabilme aşamasındaki kendi amatör tespitlerimi ileteceğim.

Yazar olmak istemelisin, kimse seni yazar yapmaz doğal kabiliyetlerinle keşfetmek suretiyle.

Uzun yazmalı ve beyinleri tokatlamalısın, bir hikayeyi bütün sürrealizmi ve pasajları ile bir bütünün omurgasına tutarlı şekilde oturtmalısın.

Öncelikle kendin bu alemde seyrüsefer yapabiliyorsan, insanları o noktaya uçurabilirsin, yoksa yolu kaybetmek olasıdır.

Sahip olduğun değerleri ortaya çıkartmakta, o haris ve şüpheci kişiliğin ile gelişmeleri gölgeleyebilirsin, zira ben herkesten büyüğüm ve sofistikeyim egoların ile geçmişte çok yaralandığını ve gözyaşlarını içine akıttığını gördüm, ben; Mustafa yani..

Yine YILBAŞI gelecek

Birbirleriyle kovalamaç oynayan 365 ler, onlar eğlenirken, bizde onların eğlencesine ömrümüzle katılıyoruz.

Tüketim yılbaşılarından birini daha yaşamadan yaşamak yoluyla özümsemeye geldim.

Taksimde toplanan coşkulu kalabalığın içindeki coşku ateşinden yine taciz kurşunları ateşlendi. Güney Afrikalı Joan ve Kristinin baldırları morardı, kalabalıktan biri elinde 2 adet jarse kilot ile tarlabaşına yöneldi.

Sevgilisi tarafından yılbaşında cinsel festival hayalleri elinden alınan kazım, sevgilisi ayferin evi önünde havai fişek patlatmaktan gözaltına alındı.

Bu yılbaşına sevgilisiz giren K.M.Paşalı bir grup genç, tüketmeyi bile tüketirken midelerindeki maddelerin kimyasal reaksiyon sonucu ateş almasıyla birlikte, kendilerini meydandaki havuza zor attılar.

Aksarayda, yılbaşı için kiralık kadın kalmadığını öğrenen kağıt toptancısı Nezih, yılbaşını geçirmek için şişme kadın da kalmadığını öğrenince, kendisine kağıttan arkadaş yaptı, ama sabun kalmadığını öğrenince yılbaşı kutlamaktan vızgeçti.

Yılbaşı gecesi için kiralık araba bulamayan bir grup liseli, İETT Ayazağa garajından otobüs kaçırdı, ve bandırmadaki ucuz barlarda yılbaşı kutladı.

Söylem Teyze bu yılbaşı Romada rezervasyon yaptı, 5000 avro feda olsun Nuhun Ankara Makarnası için...