6 Haziran 2009 Cumartesi

Bakteriler Residansı

Biliyorsunuz bir trendi var, belli amaçlarla hareket eden gruplara yeni isim vermek. Neoconlar, şahinler, yeni demokrasiciler, muhafazakarlar.

Bu oluşumun temeli; yüzüklerin efendisindeki, elfler, mormunlar, bücüşler, gibi kavimlere dayanmaktadır. Ama diyorumki; burada kalmayalım, biraz daha koyalım üstüne ve İşyerlerindeki kavimlere, yani oluşumlara ve zamanelere isim takalım. Aslında kendi iş hayatımdaki insan tiplerini gruplayarak bir tanımlama yapacağım. Ama kendi işyerlerinizdeki tipleri bu grupların içine sokma veya yeni gruplar oluşturma işini siz okuyana bırakıyorum.

Bonukürler-Yeni kaledonlar,- Memeidler-Obstrüksiyoncular, Varoluberililer, Fücüratçılar, Üstünebirciler, Geğirtmenler,

Bonukürler: Şirket içi derin devletçiler. Mesai saatine bağlı değillerdir. Şirket bağlılıkları fazla değildir. Arada sırada ilgili görüntüleriyle tozalma operasyonu yaparlar. Bayansa şayet, patronun cinsel güçlerinin hedefi olarak varlık sürdürür, erkekse şayet, patronun fikirlerine önem verdiği bir akrabası veya eski arkadaşıdır. Zeka ve strajejide üst katmanda yaşarlar. Fizik ve görüntü özelliklerine önem verirler. Eleştirileri çok keskin ve canalıcıdır. Patronun onlardan iş beklemesi veya taşın altına ellerini sokma beklentileri olursa, şirketteki varlıkları sona erer.
Orjinalite: Genelde İzmir-Bursa veya sivrilmiş Ankaralılardan oluşurlar.
Taytıl: Danışman-İşgeliştirme ve strajejist-Trader-
Donanımlar: 4G telefon-Notebook-Spor oto-Çok görevler içeren kartvizitler-hot kütür elbiseler-cemiyet hayatında görülmeler.

Yeni Kaledonlar: Şirkete bir anda dahil olur ve işe yarasın yaramasın patronun mevcut düzenden sıkıldığını gösteren havarilerdir. Mevcut kitle için tehdit ve uyarı oluştururlar. Kendileriyle birlikte herşeyin değişeceğinin propagandasını yaparlar. Şirketlerde ani tansiyon yükselmelerine yol açarlar. Mevcut sistemin açıklarını devamlı test eder ve kendilerini üste çekmeye çalışırlar. Form ve tuvalet kağıdı gibi önemli etkenleri değiştirerek, değişimin startını verirler. Hatta bir iki çalışanın yerini değiştirir veya işten uzaklaşmasını sağlayabilirler. Nihayetinde şirketteki değişimin yavaşlamasıyla birlikte sayıları azalır, yüzlerindeki canlılık gider, ve şirketin mevcut düzenine adapte olurlar.
Orjinalite: İç anadolu, doğu karadeniz, antalya-akdenizin okumuşları, patronun memleketi.
Taytıl: Finans, Muhasebe, insan kaynakları, satış ve pazarlama bünyesindeki şef-müdür pozisyonları.
Donanımlar: Not defteri, casus kalem, karizmal görünüm, eleştiri okları, hitap ve etkileme.

Memeidler: Genellikle atıl pozisyondaki bayan personel. Dedikodu mekanizmasını ayakta tutarlar. Çok az olan işlerini büyük iş gibi gösterirler. Ev hayatını iş hayatıyla harmanlarlar. Genellikle on yıl ve ötesi çalışma hayatları vardır. Karar mekanizmasına katılmaktan ölü görmüş gibi korkar ve anne kimliklerini öne sürerler. Hijyene önem verirler. Çocuklarınıda o şirkete sokarlar. Şirket içi gençleştirme operasyonları, emeklilik veya patronun cinsel iletişimi yeni biten genç memeidlerin yerlerini aldığı durumlarda ömürleri sona erer.
Orjinaliye: Doğu ve ege ağırlıklı, balıkesir, bolu, nadiren kafkas-trabzon, ve balkanya.
Taytıl: Bölüm asistanları, gereksiz taytıllar, sekreter ve idari işler, muhasebe, yön. asistanları
Donanımlar: Faks, printer, telefon, alttan ısıtma sobası, masa, temizlik malzemeleri, örgü.

Obstrüksiyoncular: Şirket içi her türlü yenilik rüzgarına karşı bünyeyi alarma geçiren eski köy meraklılarıdır. Her departman içine yayılarak varlıklarını devam ettirirler. Belli bir kapasite ve işgücü limitinde yeraldıkları için, yeniliklerin onları sileceği takıntısındadırlar. Yeni kaledonları avlamak ve devre dışı bırakmak konusunda uzmandırlar. Bir yenilik söylentisi yayıldığında dedikodu, huzursuzluk ve olumsuzluk yayarak devrimin yollarını tıkarlar. Patronun oğlunun başa geçmesi veya şirketin devredilmesiyle varlıkları sonbulur.
Orjinalite: Orta ege, batı karadeniz, orta anadolu.
Taytıl: Personel ve idari işler, geri hizmet, patron hizmetliler grubu.
Donanımlar: Eskiden kalma takım elbise ve cep telefonu, elyapımı saat ve aksesuar, kullanılmış patron eşyaları. 10 yaş ve üstü arabalar, siyaset muhabbeti.

Varoluberililer: En alt ve en üst kademelerde yeralabilirler. Her eski şirket resminde boygösterirler. Şirketin dayalı olduğu temellerde gezmeyi ve padişah muamelesi görmeyi severler. Patronun tüm gizli sırlarına vakıf oldukları şeklinde savunmalar geliştirirler. Patron ise kafası karıştığında onları dinler. Şirket içi gerekli gereksiz her gelişmeyi patrona yayınlamakla mükelleftirler. Herkesin saygısını zorla alırlar ve ortaçağ özlemi içindedirler. Patronun ailesini tanımakla, elbiselerini kurutemizlemeye götürmekle, şirketin önemli evraklarını taşımakla övünürler. Eski memur ve asker kökenli veya memur çocuğu geçmişine sahip olup, yeniliklere karşı duyarsız ve sessiz direniş modundalardır. Şirkette değişim rüzgarlarıyla beraber inzivaya çekilirler.
Orjinalite: Patronun memleketi veya eşrafı, veya babayadigarı ( Tüm Türkiye )
Taytıl: Patron şöförü, muhasebe müdürü, kasa sorumlusu, çaycı, özel hizmetlisi.
Donanımlar: Eski şirket resimleri, dolmakalem, kasa anahtarları ve patronun gizli hayatı.

Fücuratçılar: Şirketteki varoluş amaçları şirketin geleceğindeki hayali rolleridir. Şirketin internet sitesindeki visyon ve mizyona inanırlar. Tüm muhabbetleri gelecekteki ortam ve şirketin öne çıkacağı ruhlarını sergilemektir. Toplantı, davet ve organizasyonların yıldızları olup ayrıca şirkete yeni katılanlarla ilgilenirler. Yön göstermeyi ve vizyon çizmeyi çok severler. Kriz ortamlarında, tasarruf tedbirlerinde, veya patronun faaliyet raporu istedikleri durumlarda yazacak birşey bulamadıkları için varlıkları erir gider.
Orjinalite: Balıkesir, aydın, muğla, mersin, kastamonu, adana-çukurova tarafları.
Taytıl: Planlama, müşteri ilişkileri, özel kalem, insan kaynakları, pazarlama
Donanımlar: Mesleki gelişim kitapları, ekonomi dergileri, başarı öyküleri, mail adresi.

Üstünebirciler: Oluşumlar, gelişimler, popularite ve güç kazanan her kişi, birim, fikir ve gruba dahil olma yeteneğini taşıyan kişilerdir. Kazanacak ata oynarım felsefesi ile büyümüş nesildir. Kamuoyu yaratma uzmanlığı taşırlar. Masalar arası gezerek kulis faaliyetlerine katılırlar. Sahipsiz olma endişeleri çok kuvvetlidir. Çok çabuk dost kazandıklarını zannederler. Politikacıların hayatını ezbere bilirler. Boş yemek masasına oturmazlar, mutlaka bir masaya dahil olurlar. Güvendikleri oluşum kötü niyetli ve patron karşıtı ise, karşı düşünceye dahil olarak varlıklarını ya sürdürürler yada sonlandırırlar.
Orjinalite: Sivas, Erzurum-erzincan, eskişehir, kastamonu, sakarya.
Taytıl: İdari işler, otomasyon, muhasebe elemanı, dış işler, lojistik.
Donanımlar: İmaj endişesi, yemek masası, msn, oportunizm, cilt ve beslenme ürünleri.

Geğirtmenler. Şirket içi geri hizmet ile ilgili birim personelidir. Bilgi eşittir güç prensibiyle etkili olmaya çalışırlar. Herzaman için apolitik ve yorumsuz durmak suretiyle diğer çalışanlardan bilgi, işaret toplar ve samimi oldukları kitle ile paylaşarak küçük beyin büyük yürek sergileme amacındadırlar. Dedikoduyu taşırlar ve şirketteki yetkililerle devamlı samimiyet kurmaya çalışırlar. Mesai saatlleri dışında daha etkin olurlar. Ücretlerine isyan, dedikodu yayma, çaya ayak parmağı sokma veya tükürme, şirket malzemelerini eve taşıma ve nadir olarak şirket personeline aşık olma durumlarında işleri biter.
Orjinalite: Sivas, kastamonu, sinop, bilecik, rize-artvin, kars, ağrı, erzurum ve diğer 72 il.
Taytıl: Çaycı, temizlikçi, şöför, mıhaberatçı, odacı, bakım sorumluları v.s.
Donanım. Çayocağı, yemekhane, kulak, otlanma, acındırma, arabesk, tespih, çocuğun okul masrafları.