14 Eylül 2009 Pazartesi

Fenerbahçenin Büyüklüğü Nereden Gelir

Futbol bir sanayi dalı. Artık her hanenin futbol çarkına katacağı bir para var ve planlı ve devamlı. Dolayısıyla futbol sadece futbol değil atasözüne geliyoruz.

Düşler tiyatrosu olan futbol sahnesinin ortadoğu kanadında yüzyıldır ateşi forse eden bir kurum var. Fenerbahçe Kalesi. Öyle bir efsaneki bu destan, kökü kurtuluş savaşına dayanan, kökü bağımsızlıkla sulanmış, cumhuriyetle yeşermiş ve zaferlerle taçlanmış. Ve mensubu olmaktan gurur duyulan.

Taklit edilen, ama tanımlanamayan bir sevginin tezahürü bir klüp, anı şanı ve destanıyla FENERBAHÇE...

Şimdi tarihe girersem bazı klüplerin rengi kaçar ama şunu diyebilirim, Peygamber efendimiz yaşasaydı mutlaka Fenerli olurdu, daha edecek söz varsa.

Fenerbahçe'nin, renginden veya toprağından ötürü dünyada mağlup edemeyeceği takım yoktur, sadece gününde olmamak vardır fener için.

Fenerbahçe'nin herzaman düşmanı vardır, ve hayatta tek arzuları Feneri mağlup etmektir, ailelerinden hatta dinlerinden bile maada.

Fenerbahçe eğer dünyada umut diye bir duygu var ise, oluşumuna en çok harç koyan müteahhittir.

Fenerbahçe, eğer sportif ruh diye bir madde var ise, bu kuruma örnek gösterilecek kadar hesapsız ve kitapsız duruşun simgesi olur.

Fenerbahçe, eğer bir sıralama var ise; taraftarının uğrunda vazgeçebileceği en çok şeyi arkasında bırakan ululuğun seviyesidir.

Fenerbahçe, eğer zirve diye bir nokta var ise, bu zirveyi test edecek en yüksek uzay aracının renklerine sahiptir.

Fenerbahçe, eğer Fenerbahçe gibi bir takım var ise, varlığını o an sonlandırıp, tarihe efsane düşülecek en hacimli varlıktır.

Fenerbahçe, eğer varsa rekabette eşi benzeri, rakiplerinin yaşaması için kendinden taviz verebilecek en fedakar iradenin ismidir.

Ve sen, eğer bana Fenerbahçe kadar kendini sevdirebileceğine inanıyorsan, seni Fenerbahçeliliğe davet edecek kadar üstün bir ruha sahip olmaktan ötürü sarı laciverd rüyalar görebilirsin.

Aşkınla yanmak;
Güneşe varmak.
Güneşin sarısını,
Uzay laciverdiyle anmak,
Varsa eğer verecek bir canım,
O müstesna kalbi bayrağına sarmak.
Ne büyük cennet; Fenerbahçeli olmak....