3 Aralık 2021 Cuma

FUTURİZMO

Dünyanın geleceği ile neden bu kadar ilgiliyiz ve kafamızda çınçınlamakta bu derece? Bizim vademiz kadar değil mi gelecek? Yine de gevezelenelim. Birinci madde insan sayısını azaltmak. 8.3 fazla ideali 4.1. Peki salgın hastalık projesi ne kadar etkili oldu? Bence yüzde 2 hedef tutturma ama alışkanlık değiştirme gücü yüzde 80 tuttu. Bir dahaki proje ki yaklaşık 10 yıl sonrasına 200 milyon kişi eksilme gözüküyor yaratacağı etki hariç. Ölümün sıradanlaşması dediğim etki ile toplumsal kopmalar tetiklendi. İnsanı insan yapan kıta parçalarına ayrıldı. Bu sayede varolmanın temel esası yoketme roketi fitillendi demektir. Kimse kimse için savaşmayacak demektir. Bu denklemin son yaşanı Tayyip başkan ile bu çağ sona eriyor. Bu gün mesela cuma namazı sonrası afrikada katarakt ameliyatı olacak 100 kişi için para toplandı. Ve insanın yegane çabası hizmetçi bir insan yaratmak olduğu için yaratılış denklemi de yırtıldı. Yaradanın çok gücüne gidecek bu hamle ile felaketler eşittir gelecek.

YAŞAMAK VE GÖRMEK

Bende hisler 6 vites. 5+ garip kardeşleri. Bazı maçlarda önden okuyor bana mesela giresun istanbulda kazanacak filan diyor. Ayağını gazdan çek birazdan önüne köpek çıkacak diyor. Buradan geçme istemediğin bir durum olacak diyor. Öngörü hissi ile birkaç kazanımım oldu. Olacak gibi görünüyor. Ben de kader denilen krala ters yapmamak için genelde akışına bırak çizgisiyle fazla sarılmıyorum bu ipe. Sanırım bu kardeş en iyi siyasette işime yarayacak. Way not diyor bu kardeş.

BOLU

Bolu beni hep şaşırtır. İklimiyle mesela. Abant yoluna girdiğimde artı 15 derece göl kenarında eksi 4 olur. Buzlu gölün üzerinde ilk yürümem de boludadır. Patatesli ekmek keza. 5. ayında tazedir. Gerede mesela. İsviçre alplerinin ikiz kardeşidir. Bolu tüneli hakeza. O tünele girerken kendinizi ahirete geçiş yapan geçitte veya başka dünyalara sanarsınız. Kartalkaya mesela. Kar yüksekliği ile kars sarıkamışa bile fakir muamelesi yapar. Bolu tereyağını buzdolabında stoklayan insana tarlada hazine hissi yaşatır. Bolu ismi mesela, anadolunun bereketinin vitrinidir. Yemekleri ile mideniz sevdiğine kavuşur. Sanayi ve insan karmaşı ile kasvet salan marmaranın filtre görevi boludur. Zehirini süzer kirini paklar. Yeşili ile mesela. Zengin kocaya kaçan kızkardeşi bursanın köyde bekleyen namus timsali tazesi boludur. Siz de bir miktar plaza trafik insan kalabalığı sahtelik gibi kanser sebeplerinden uzaklaşmak istediğinizde boluda sadeleşmeyi deneyin. Ben daha bolunun yüzde 1 ini sayarken 99 u sizi bekliyor. Giderken 70 dönerken 270 km.