28 Eylül 2009 Pazartesi

BALİSTİK AŞKLAR

Balistik; kelime anlamıyle, fiziksel geçmiş araştırması. Daha çok işlenmiş suçlarda, kriminali destekleyen bir bilim demek. O demek, bu demek, gelgelelim, aşkta balistik ne demek?

Arabesk manada, yaşadığım sevgi fırtınalarının yürekte bıraktığı. Asil manada, bu tortuların gururu. Yaşanmışlık manasında, bir düşünüp, bin ah çekmek. Tecrübe manasında, atacağım hesaplı adımlar. Bundan sonrası manasında, ya aşk beni bulur, ama ben aşkı asla.

Benim bir de evrensel öğretim var. Yaşadıklarımız, boyutsal manada, uzayda dünya dönüşünde izler bırakıyor, ve her canlının bir yaşanmışlık yörüngesi var. 3 boyutlu cd kayıtları gibi. Bizim yaşadıklarımızı yaşamış bir geçmiş insanın kayıt bıraktığı izlerden dönen dünyadan geçiyorsa tesadüf eseri, dejavu yaşıyoruz.

En önemli balistik kayıtları da bu dejavu zaten, veya yaşanmışlık paraleli. Gerisi ise, paralel evren ve kara delikler.

En acı iz; Aşk olduğuna göre şimdide aşkın balistiğine inelim.

Ben şimdiye kadar sadece bir kıza yetişkin aşk duydum, karasevda karabatağına saplandığım hatıram da diyebiliriz. Mesela Söylem'e asla aşık olmadım, o değildi. Balistik hiçbir kayıt göremiyorum adı söylem olan, ama hatıra arkadaşımdır. Bu aşk dediğime inmek gerekir se, edebiyatımı o günlere borçluyum. Aşkta aciz duruma düşerseniz, kendinizi ifade etme kabiliyetleriniz müthiş gelişiyor. Ama mesela aç veya zavallı olduğumda, kendimi ifade etmeye çalışmam. Hatta çaresiz olduğumda. Kimseye rahatsızlık vermem. Sözler, bana verilen sözler hep tutulmadığı için, ben sözüme çok sadığım, gerek özel gerek iş hayatımda. Tutamazsam sözümü, midem tutar, başım tutar, nutkum bile tutar. Sakin bir yaradılışım var ve tüm stres ve heyecanım içimde, o yüzden kalp manasında gidebildiğim yere kadar atmaya çalışacağım. Bağlılık manasında, biraz maymunluk vardır ama, çemberimden yükselsemde hiç ayrılmam. O yüzden rüyalarımda hep uçarken bulurum kendimi.

Gevezeliğim düştü, işte bunlar aşkların bende açtığı yaraların iyileşmiş halleri.