18 Temmuz 2009 Cumartesi

HALİS TOPRAĞIN ÖLÜM TANGOSU

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12829532.asp?gid=229

Duydumki saygıdeğmez eski patronum Halis TOPRAK 17'lik bir salatalık sütü ile evleniyormuş. Aman ne güzel 40 x 40 düğün düzenlensin, yaltak sosyete özel olarak ağırlansın, nikah memuru yüklü bahşişi kapsın, balayına da Londradaki altın klozetli malikaneye gidilsin. Umarım duvarların izolasyonu iyidir, kızımızın viagraya alerjisi olmaya görsün, sağlığı bozulmasın.

Tam ömrümün 4 senesini bu firmaya bağlamıştım. Askerlikten sonra hayata tutunmak için bir yerden başlama gereğiyle. Normalde 3. günde bırakmam gereken bu müesseseye 4 yılını verecek babayiğit aranızda pek bulunmaz. Boğaziçi mezunu olduğumuda övünerek belirteyim.

Özal; zamanında koç ve sabancıya gözdağı vermek için yukarlattığı Halis Ağa, her sebepsiz yükselişin kademesiz düşüşünü yaşadı ve yaşattı. Kendisinin olmayan para ile yaptığı görgüsüzlükler, denetime girdiğinde oynadığı madur senaryoları ile sıfırı eksiye düşürmekten sakınmadı. Yüzlerce yaralı kariyer yarattı. Ama onun için çalışan demek MARABA demektir. Çünkü servetinin kaynağı katır nakliyeciliği olan adamın elbette sosyal düşüncesi olamaz.

Peki ya o mağdur ve hayatı kaymaya aday kızın babasına, yani biyolojik tetikçiye ne demeli. Yazılı izin vermiş kızının katliamına. Topu topu alacağı 150 - bilemedin 200 milyar için. Beni dikkatle dinle babalık: Halis ağanın sözüne pek güvenme bana kalırsa, sana verdiği 15- bilemedin 20 milyarın devamı gelmeyecek. Kızın o sırada birmilyon çabayla bir yangının külünü yeniden yakmaya çalışıyor olacak. Olsun Halis AĞA sana -baba diyecek ya, babayı görmeyi sen istemiş olacaksın. Eh alan memnun satan memnun, şeytan memnun.

Halis ağa, sen çıkmayan candan umut kesilmez diye yaptığın bu son varyasyonları kameraya kaydet en iyisi. Ben 4 senemin hesabını soracağım yerde birlikte seyrederiz.