6 Şubat 2010 Cumartesi

ÇANTACI SÖYLEM SÖYLEŞİLERİ

Söylem, Astorya avm'nin ciym salonunun sosyalleşme bölümünün kafeteryasında spor arkadaşı hanımlarla meyve veya bitki çayı içme ortamında sosyalleşmektedir. Hayatın manasını derinden sorgulayan benzeşik arkadaşlarıyla beraber, belli bir tekamülün dibini görmüş latifeler korosu olarak, günlük sohbetlerin sağanağından farklı bir iklime girmek isterler. Arkadaşları;

Ceyla 38 - eski model şimdi lüpnanlı bir tekstilci ile evli, acarkentte oturur.

Lisa 42 - Yönetici egzukütif sekreter, bekar ama ilişkisi var.

Simirnia 33 - Serdar ortaçın kliplerinde oynadı, şimdi inşaatçı bir laz ile evli.

Sumru - 37 - İhracat mümessilliği şirketi var, ortapedi malzemelerini ortadoğuya gönderir.

Şule - 46 - Kadın 3 tane çocuğu var.

Söylem - 36 - Edebi varlık.

Kendi aralarında yaptıkları face-mesane-twitte- ve diğer rölativitelerden sebep, birbirlerini daha iyi tanımak için en sevdikleri çantaları ile karakter analizi ve beğeni endeksi yapacaklar, hayatı sorgulamayı bırakıp, çanta doktrinini parçalayacaklardır.

Simirnia aralarında en paylaşımlı ve hayat dolu varlıktır, en sevdiği çantası mepa deri kollekşın çıkışlı deri-alakantra "dört mevsim" modeline sahiptir. Hacmi 6 litre olan çantanın 4 rengi ve diğer kullanım alanları vardır. Kocası tarafından sevgililer günü hatırası olarak alınan çantanın değeri 2300 lira etmektedir. Grup Simirniyanın çantasına on üzerinden 5,58 verir. Söylem içten içe ruslara gıcık olduğu için şöyle düşünür: Kimbilir kaç kere adamla beraber oldun, oda sana bunu aldı.

Şule'nin çantası 4 litrelik mavi güderiden imal, deri saplı ve tokalı bir modeldir. Yetmiş liraya karfur indirimden alınmıştır. Çantanın bir markası ve magazini olmadığı için grup reyting vermede zorlanır, ama Söylem teyze, pastamızın çileği Söylem teyze, yorumunu yapar. Sen hayatın bütün köşelerini verimli kullanan bir ev kadını olarak, herşeyini ailesine vakfetmiş bir mübareksin. Dolayısıyla benim sana notum 9, hayatını bir çanta ile yansıtmayı başardığın için.

Sumrunun çantası dış ticaret ürünü olup, mısır el işçiliğinden, timsah derisi görseline sahip 1,76 litrelik bir iş çantasıdır. Cidarlı ve kadife içli. Grup bu çantaya 7 notunu uygun görür. Söylem ise; karıya bak illaki işkadını olduğunun sinyallerini verecek, aseksüel noolacak diye iç geçirir. Çanta 700 dolar bu arada.

Lisanın çantası her ne kadar yeni alınmış gösteriş mühimmatı izlenimi versede, ki Söylem buna gıcık oldu, hermes çanta denilen hollivood ayarı, 12300 dolar etiketli, 3litrelik bir kapsamdır. Grup burada saygı notu olan 10 puanı Lisaya iliştirir. Söylem ise "patronu ve Lisa, yasak ilişki" konulu bir tiyatroyu sergilemeye başlamıştır içten içten.

Ceylanın çantası ise Lüpnan etiğinden hareketle, ortadoğu esintileri gravürlü, renk cümbüşü ve hareketin kralı görselli bir eşyadır. Tamı tamamı 5 litre, bir o kadar gizemi çağrıştıran bu çanta'nın grup puanı 6 olarak kaydolur. Söylem devreye girer; Kültür karmaşasının yansıması.

Söylemin çantası ise, e-baydan gelme, bugatti bugatti veyron stilinde, mavi sarı ve inci tonlarda, 2 litrelik parlak deri karakteri ile karakterini sergileyen bir duruş sergiler. Söylem çantası ile, hızı, gösterişi, yada geride bıraktığı içindeki çocuğu simgelemektedir. Araya ufak bir sağanak patlatmak istiyorum der bilgi mahiyetinde. Afganistandaki savaşlardan yetim ve dul kalan çocuklardan biri olan hugbetyar isimli olanı bu çantayı tasarlamış ve unicaf tarafından yardım olsun diye ebaydan 18,27 dolara aldım. Fakat Söylem bu söylemine ters düşecek şekilde çantanın dibindeki GÜNGÖREN DERİLAND etiketini unutmuştur, aynen Ebay'cıların unuttuğu üzre. Grup bunu anlar, görerek anlar ve çantaya 4.2 notunu uygun görürler.

Bundan böylesi, grup bir daha biraraya gelmekte zorlanacaktır.

ERCÜMENTİN KALİTESİNE YAKIŞMAYAN SORULAR

Bu dünyanın hammaddesi nasıl birşey?

Cevap: Doğuşum, ailem, okulum, çevrem, sosyalim, fenim, daima kaliteli evrelerden oluştu. Ama bir rus fahişenin sadece güzelliğinden ötürü ve fahri kadınlık doktorasından sebep; gecede 500 ayda 10.000 dolar kazanması ( yani onbeş milyar )yani dünya tarafından benim 15 senede biriktiremeyeceğim parayı bir ayda kazanması sebebiyle, tersi dönmüş bir kaplumbağa gibi kendi kendime öfke patlaması yaşamaktayım.

Dünyanın geleceği dijital mı olacak?

Dijital evren bizi elektronlarıyla sarmış durumda. Eskiden kavanozlarda saklanan altının yerini, disklerdeki, usb lerdeki, ana belleklerdeki bilgi almış durumda. Kaderimiz bir tuş ile tuş olabilecek kadar zayıf. Bu yüzden, sanal üretimler, beynimizi ele geçirdi. Yani bas bir bilgisayarın tuşuna, 20 tane recep ivedik, otuz tane gora, 100 tane avatar filmini sıçar, bas beste mogülatorüne, 500 tane beste yumurtlar, bu durumda ihtiyaçların yerini alan dijital dünyayı bil götesler, cames kemrunlar yönetir. Garip robotlarla ilgili yazılan senaryolar varya, işte dünyayı ele geçireceklermiş te filan, resmen rahmet okuruz bu hikayelere. Robot gördüğümüz yerde bataryasını avuçlayacak hallere geliriz.