28 Temmuz 2010 Çarşamba

Yazılı olmayan etik

Yazan: Nereye giderse gitsin kaderini sırtında taşıyan adam.

Bir insanı doğurmak, bir insana gönül vermek, bir ömrü kahırlarla geçirmek diye konu başlıklarının yazılı belgesi yoktur, olamaz ve olmayacaktır.

İçgüdü denilen, meziyet denilen, onur denilen, hatta aşk denilen ezeli hislerle şekillenir bazı yapılar, ama banisi, kurucusu insan olan.

Futbolun incelikleri adlı 683 yapraklı kitabı okuyup, içip ve bütün sınavlarından 100 alan bir insan, asla iyi bir futbolcu olup, sorumluluk verilecek düzeye gelemez.

Sahada gözünü karartan, rekabet ve kazanma hisleriyle dolu, olimpiyat ruhuna sahip, ve centilmen, atletik, zekasını ayaklarına indirgeyen biri bu mucizeyi gerçekleştirir.

Tüm bu unsurları geçelim, profesörden eksik olan bir sakalımız var. Sabahı sabah yapmaya da gerek yok.

Rakibe saygı isterdim, ama ben hazır bir kaderin üzerine hiç bir zaman oturma lüksüne sahip değilim. Bu benim acı gerçeğim, nereye gidersem gideyim.

İNTERNET OYUN KONSOLU MACERASI

Geçenlerde bir oyuncu ile internette bir oyun sitesinde karşılıklı maç yaptık. Çok iyi bir oyuncuydu. Nereden mi anladım, topun peşinde koşacağımı bildiği için mutlaka oyunu ölü alanlara sürüklüyordu, kaçan kovalanır taktiğini benimsemiş. Sonra bir uzun topla benim kaleme iniyor ve tehlike ile yüzleşiyordum.

Bu oyuncu istediği anda oyunu donduruyor ve benim oyun başında olmamadan sebep, bir anda oyuna girip gollerini atarak, saha içinde sevinç gösterileri sergiliyordu.

Bu oyunu iyi bilmediğini söyleyip dursada, yaşı ve hareketliliği sayesinde dezini avantaja dönüştürmeyi bilen birisi oldu.

Neticede sanal bir düello oldu, kendisini sahaya davet ettiğimde, kendisi de sanal oldu.

Şimdi kendisine en güvendiğim temel oyun taktiğini vereyim.

NEVERPLAY