5 Ekim 2022 Çarşamba

BOBOŞ MEMELİ KADINLARIN DÜELLOSU

Benim bildiğim Türk kadının göğüsleri yarı olgunlaşmış elma boyutundadır. 1.00 cm hacimsel büyüklük ise kıskançlık sebebidir. İnsetegram fenomeni boboş memeli ve bol takipçili kadınlar yine sosyal medya üzerinden birbirlerine hakaretler yağdırmışlar, ifşa etmiş biri öbürünün tehdidini, biri birine korkutma davası açmış filan. Şimdi bunların bomboş takipçilerine bakarsak büyük ihtimalle sabah akşam mastürbasyon yapacak tenha arayan bir grup olma ihtimalini yüksek görüyorum. Haliyle bu tartışma onların dikkatini çekecek ve takipçi sayıları da doğal olarak yükselecektir. Bu sosyal olgu da böylece bütün derinliği ile tarafımdan irdelenmiş oldu. Daha da derine girmek isteyenlerin dalış tüpü takmaları tavsiye olunur.

METABURGER

İnsan yığınlarında gözlemlediğim yegane kader; kesilim bekleyen tavukların karmaşalı kümeslerindeki rekabettir. Kırmızı ışığın yanmasını bekleyen cenaze arabaları gibi. Terslikler içiçe, ikilem ler götgöte, kavramlar üstüste. İşte bu yığına uzaydan bakarsak şekilsiz bir kahverengi, yakınlaşırsak katman katman, kuş uçuşundan bakarsak deli ayrıntılar gözümüzü yorar. İçine girersek bir sürü kavga bağırış gurur kibir yer kapma telaşı gibi tavuksal didinişlere kapılırız. İçerdekiler dışardakiler filan. Bu kahverenginin en tanımsal karakteri ise devamlı şekil ve tonlama değişimidir. Bazısı yediği yemekle giydiği etekle bazısı bireysellik kurumsallık elbiseleriyle bu kahverengiye tonlama katmaya çalışarak yaşamsal anlam bulma yolunda yürür. Aslında bir çok rengin bulaması bu kahverengiye rengini verir. Dünya mavidir ama topluluk kahverengidir. Belki biz bu kahverenginin pigmentleri olarak bir burger köftesine dna hizmetinde bulunuyoruz. Yaşam amaçlarımız bir gün ısırılıp sindirilip bir başka kahverengiye dönüşecek. Toprak olur bok olur, ona siz karar vereceksiniz.

BİR GÜNEŞ DAHA

Aramızda 23 ağustos 1984 gününün güneşini hatırlayan var mı? Yada 14 haziran 1999'nin kini? Olmadı yakın tarih 28 temmuz 2012 ? Sanmam sanmıyorum. Çünki o günün güneşleri parladı ısıttı ve battılar. Bu girişi neden yaptığıma gelirsek, Merve Boluğurdan bahsetmek istedim nedense birdenbire. Kendisi sihirli annem dizisi ile çocuk yıldız oldu. Birkaç dizide magazinde yer aldı. Sonra peşine er kişiler takıldı. Magazinde gagazinde boy gösterdi filan. En son birkaç yerde şarkı söylemeye kalktı. Dolgun ve gülümser bir hatun olarak geçen günlerde doğanın çağrısına uyarak evlendi. Şimdilerde zamansız sevişmelerde olduğunu tahmin ediyorum. Her kadının hikayesinde derin bir hüzün kumaşının üzerine işlenmiş ışıltılar, simler, pullar ve süsler görürüm. Kendiliğinden ışıltılı. Bizler baktıkça mutlaka parıldayan bir yön görürüz o hüzün kumaşında. Bazen güneş olur gözümüzü alır. Bazen karanlıkta yolumuzu aydınlatır. Bazen içimizi ısıtır. Şimdi sonuç cümlesi ne olmalı bu anlatımın diye düşündüm ama bulamadım bir türlü.