19 Nisan 2016 Salı

AŞK ŞİİRİ

Bana ilk elini uzatıp ismini söyleğindeki şiir anı varya
O an, hayatıma kazınan andı, adeta görüntü donması,
Oysa teyzemin kızındaki ebat, ses ve donanımdasın
Ben sana 5 yıl kaybettim, hislerimin izdüşümü değilsin de nesin?

Fenerin saldırgan atakları bile bana senin keyfini veremedi.
Annenle tanıştım, babanla selamlaştım ama neden seyreldin.
Sana yakınlaştığımda ağzımın sulanmasını baz mı aldın.
Ne çabuk emekli oldum fanatikliğinden malulen ey sevdicek?

Şimdi bebekte Atılgan rumuzlu bir beyle paylaşımdaymışsın,
Anladımki indirimli hamburger kuponlarımı paylaşmak hata oldu.
Senin bu ilişkideki en etkin yönünü düşündükçe ağlarım.
Bana toplam üçyüzelli liralık kart yarası açtın, bonus dahil.

Şimdi yeminliyim msn rumuzuma kokulu bok koymaya,
Yeterki seni yıldız parkıyla aldattığım gerçeğine yenik düş.
Parklar değişir ama sana olan günde 2 saatim değişmez.
Sonbahara dek yerine yenini koymazsam, boşa çıktığında ara beni.

Nitekim bloglar açarak gizli gizli bana zarf atıyormuşsun.
Ben gecenin dördünde karayolunda otostop çekmiş adamım.
Senin bu yalvarmaların ilişkimizde de çok sinirime dokunurdu.
Şimdi ya değiş, yada yeni tanışmış gibi yapmaktan korkmayalım.

Ama görüşemezsek bilki, senin kaşın kalem sözün tatlısöz.
Bunlar benim için efektif değerler, başkası için cinsel obje.
Sana senin kadar değer verecek en adam kimdir dersen,
Benim ben! sana sen olduğun için en gözünü kırpmayacak.

KADINLARIN TAKTİKLERİ VE KARŞI TAKTİKLERİ

"Satıcı - müşteri" ilişkisidir kadın erkek muammasının iskeleti. Herşey biranda olup biter. Satışta buna "gerçek an," aşkta ise "cereyan" deriz.

Satıcı müşteriyi; sattığı malın hiçbir emsalinde olmayan özelliğine odaklar ve özel olduğu hissini aşılar. Kadın ise erkeğe: Hiçkimsede olmayan özellikleri onda bulduğunu söyleyerek. Erkeğin gözlerinin dikkatli bakıldığında çok güzel olduğu klişesini sunar ve bu sayede kendi gözlerine bakmasını sağlar. Erkek bakar ve ne görür: Annesinin bebeyken ona bakan şefkatini görür ve, işte değerimi verecek kadın der.

Kadın erkeğe aynı anda hem iffetli hemde lezzetli olduğu gizemini sunar ve keşfet mesajını gönderir. Oysa ürünün ne olduğunu bilinir ama gizemi bir uzakdoğu baharatını çağrıştırdığı için erkek keşfe dalar.

Kadın erkeğe, küçükken erkek çocuklarla maç oynadığını, erkekleri dövdüğünü, sapan attığını ve diğer kız arkadaşları gibi evcilik oynamayı sevmediğini anlatır. Erkek ruhunda canlanan delikanlı kız imajına gömülür. İçini açmaya başlar ve biter.

Kız erkeğe kendini anlatırken, tüm akrabayı talukatının ne kadar üstün özelliklere sahip olduğu, onların çok eğlenceli ve sevgi dolu insanlar olduğunu anlatarak, yakın çevremle çok ilgiliyim, sanada o ilgi yönelir diyerek, zarflar, pullar, postalar.

Kadın ilişkinin başlarında ne kadar silik ve edilgen olsanızda sizin tariflerinize uyar, sizin gittiğiniz ve sevdiğiniz genelde ucuz mekanları, zevkleri, alışkanlıkları benimsemiş görünür, tabiatına aykırı olan bu sevişme öncesi dansına birkaç figürle eşlik ederek, ilkokuldaki 5-5-5-5 başarısını sağlar. Senden geçmiştir.

Kadın ileriye gider.

Erkeğin seçtiklerini kendi doğruları gibi sessiz saygıyla onaylar, ve senin bu zafer sarhoşluğunda kendi doğrularını uygulamasının yolunu açar.

Masrafsızlığını göstermek için kendine tost söyler, sen köfte patates kolanı yerken tabağını tabağınız yapar ve ortak küme paylaşımını sağlamış olur, sende artık vaktin dahil herşeyini kadının ortak paylaşımına açarsın.

Saf erkek, sen ne kadar kolay tufaya geldin tarih boyu. Kadın bunları senin kadar güçlü olsaydı yapmayacaktı. Sen bir çatı olmasaydın, olacağın şey hizmetkarlıktı. Seni senden iyi tanıdığı için hep avlandı, nedenmi ; çünkü seni doğurmak için genetiğine senin bütün gizemlerin yazılı, sen deşifresin. Deşifre olduğunu bilmek senin tepeni attırır ama bilmemek seni mutlu eder. Sen böyle maymunsun işte. Kıçını görememekten, kıçına eklenilenide göremeyen maymun !

WomenemyNo1