28 Ağustos 2010 Cumartesi

SIRNAŞIK GERİLİMLER

Mustafayı politika yaparken gören olmuştur, ama politika yazarken gören olmamıştır. Dünyaya geldim ama hiçbirşey görmedim daha diyebilenlere.....

Özümdeki tek siyaset seçim kabinine girdiğimde yaptığım nokta atışlardı.
Boğaziçinideki apolitik öğrenim yıllarıma bakıyorum, sanırım seksen öncesi yani 7-8-9ve 10 yaşlarımda daha çok siyasetle ilgileniyordum. Zira siyaset, üzerimizden geçen kurşunlar, babamın akşam eve gelip gelemeyeceği, sanayağı sırasının bize gelip gelemeyeceğiydi. Siyaset; marlbora'cı ( malborocu ) çocuklardı. Siyaset atmosferdi, siyaset buluttu, siyaset ekmekti, istersen siyasetten gayri dur. Şimdiki götü bozuk entel takımı siyasetten nefret ediyorya, yalan dolan diyor, menfaat diyor, çürümüşlük diyor, diyorda diyorya, delikanlı olupta 70 lerde siyasetsiz dursalardı şayet, işte karşılarında 40 yıl müttefikleri olacak mustafa.

Siyasetçideki duruşa bakmayın. Duruş artık çok kolay şekillendirilebilen bir imaj. Bu uğurda Cem UZAN'ın beyaz gömleğini bile yutmuştuk. O yüzden kılıçdaroğlunun kasketi bizde sadece nostaljik hasletlere tercüman olmalı. Ecevit ise çoktan gömülü.

Tayibin haftasonu gravat takmaması sanırım daha modern bir çizgi. Şimdi bazı sol aydınlar ayağa kalkacak ve "senin gibi yazan bozan analiz ve sentezlerin havada uçuştuğu bir adam neden Tayipin donunu indirmiyor ve onun beyninin karanlık içlerini bize göstermiyor? "

Toplumunda aynı oranda kirli ve çürütük olduğu için tabiki.

Çok basit. Hepimiz fiş almadık, nooldu, bir sürü maaş vergisi ödüyoruz. ( Özalın hayaleti )

Nooldu çoğumuz gelirimizin yüzde 3Ü nü, hatta o üçün birini beyan ettik. Şerefsiz alçak kalleş donsuz ahlaksız ve ardışık; kuyumcular, diş doktorları, eczaneler, minibüsçüler, ve adını sayamadığım bi sürü kaltak sayesinde.

Şimdi herşirkete bir sürü dolaylı vergi. (Zekeriyanın intikamı)

Halk çok mu edepli, emlak vergilerini 500 milyar yerine 35 milyar üzerinden verdi. Nooldu, Allah burada depremi, hükümet deprem vergilerini sardı. Taa sütümüze kadar.

Varmı az veya çok "hatalı" olmadığını iddia eden? Varmı,

VARMI ULANNNNNN.

Siz busunuz, bari susunuz, siyasetiniz bu, bari Atatürk Atatürk demeyin, siyasetinizi yedirmeyin..