26 Kasım 2021 Cuma

ÇORLU KERHANESİNİN BEYAZA BOYANMASI İŞİ

Yıllar boyu çorlu genelevi kompleksinin boyanması işinin çorluda görev yapan askeri birlik tarafından beyaz badana ile yapılması konuşulur. Oysa ben bunu garip karşılayanlardan değilim. Bu olay beni farklı bakış açıları açısıyla ilgilendirir. Askerin bir kamu işinde bilabedel çalışması olağandışı bir vaziyet deģildir. O zamanın garnizon komutanı vilayetin bu talebini geri mi çevirseydi? Yok canım tabiki. Neden beyaza boyandı diye düşùnùyorum. Zira amerikan karşıtlığı mantığıyla olabilir desek; kerhanenin bilinen lakabi o tarihten beri beyaz saray olarak kaldı. Veya içinde kirli bir aktivite dönen bu kurumun beyaza boyanmasi ile bir kontrast mı yakalanması amaçlandı? Bir başka filozofim ise; askerin el deģdìği yer temizdir faziletlidir simgeselliği mi ağır bastı? Asker boya işini yaparken kurum tadilatta mı mesaide miydi? Askerler kerhanenin iç kısmıni boyarken hayat kadìnı çalışanlara hangi gözle baktı? Acımak veya seks objesi veya profesyonel kişiler olarak mı? Ve şu anda hepsi birer aile baba birey olan askerlerimiz beyaz boya gördùklerinde neler hissediyorlar?

FAKA DE FAKA

Dùn bir tiyatro ezledim. Seneye bu gün. Evli çocuklu işli iki insanın bir gecelik faka için buluştuktan sonra bunu aynı gün her sene aynı otel odasında tekrarlamaları üzerine. Tabi yillar yillar arada çok şeyi degìştiriyor. Birbirlerini bùyùk bir aşkla tekrar tekrar sevdikleri ve bir tarafta da olmazsa olmaz hüzün rüzgarı. Sonra da bugun cumayı yahya efendi camiinde kıldım. Dergahta en az 1000 tane yatan insan. Osmanlıdan gùnùmüze ömrùnù tamamlamış saray veya devlet erkanından. Bogazdan geçen gemileri seyrediyor rahmetliler tekrar ve tekrar vaveyla. Sonra ömür nede tekrar tekrardan oluşuyor... dedi içimdeki sinem. Şu an haftanìn 15 tane spor toto maçına kafa yorup tutturmaya çalışacaģim ama bilin bakalìm neyi tutacağım? Her zamanki gibi yarrağı tabiki. Ama tahminlerimi tutar da kendime jip alırım hevesiyle işaretleyeceğim. İşte bu haleti hususuye ile sizde tekrarlarızı ilk tekrar heyecanı ile yaparsanız belki de kendinizi tekrar etmemiş olabilirsiniz.

FENOMEN DEDİKLERİ

Fenomen kelime anlamı olarak kendine has yolu ile fark yaratan ilgi çeken karakter demek. Karizma beceri olağanüstülük içermesi gereken kişi o. Fakat zamanımızda internette bol tıklanan, kazandığı bol sıfırlar ile gündem oluşturan tuhaf rüküş kıyafetler ile gençleri model ve rol model oluşumuna iten bitirim tiplere fenomen denir oldu. Malesef bir de kısa yoldan becermeden yorulmadan kavga etmeden para kazanmaları ile yüzbinlere boş hayaller gördüren bir müessese oldu fenomenlik. Bu yolda kameralar kıyafetler ortamlara harcadıkları para ile boğaza bir köprü gerilebileceğine eminim. Aslen internet fenomenliği de 2 anadala ayrıldı. 1. bilinenler. 2. uzmanlik dalı seçenler. Bilinenler on sene sonra birer internet Mahir olarak tarih duvarında bir tuģlacık şeklinde kalacaklar. Internet Mahir'i tanımayanlar internete bakabilir. Benim bilinen tarih sahnemde bile en az 50 karakter ve trend şu an mazinin köşe süsü. Ana tezimi merak edenler sıkılmasın, şöyle ki; emek verilmeyen aşklar gibi, sabunu ucuz baloncuklar gibi, şehvetin karaya vuran dalgaları gibi, yaz yaģmuru gibi tükendiģinde internet fenomenliği, belki bir internet fenomeni de bu yazımı okuyacak, nasıl göründükleri gerçeğini. Alçak gerçek!!!