9 Ocak 2010 Cumartesi

Bloğumun hikayesi

Bilmeye, merak etmeye hakkınız var, okuyorsunuz, kendinizce akıl yürütmeleriniz de vardır. Ama gerçekler bende saklı.

Söylem teyzenin bloğuna ulaştım isminden, sonra bu işin ne kadar kolay olduğuyla ilgili bir baner gördüm ve bir iki tıkıtıktan sonra, yeri göğü ısıtmaya başladım.

Çalışmıyordum ve unutulmuştum, söylemce birşey olsada, yani akıldan ırak, başladım yazmaya.

Günlük sohbetlerimdeki kuralcılık ve şekilcilik beni bu yola itti. Ruhum sıkıştırılmış bir balon gibi gergindi ve rutinden uzaklaşmayı istiyordu. Bu bir gizli aşk sayılmazdı, yada altı ay ömrü kalmış adamın hatıraları. Çünkü ruhumun danslarını biryerlere kaydetme lüzumu almıştı başını üsküdara.

Belli bir görüşe yada doktrine bağlı kalmaksızın, ruh esintilerinin süpürdüğü tozları mürekkep yaptım. Söylem teyzenin ulaşılmazlığı bile artık sadece mizah konusuydu blog kronolojisinde. Bunu gelişmenin kilometre taşı olarak söylüyorum. Söylem teyze sebebim oldu sadece, sebepsizce.

Sonra bir baktım, yazar olduğunuzda hayatın yanında gidiyorsunuz, aslan terbiyecisi mahallinde. Sevdim bu durumu.

Artık bir günlük, artık bir sayaç, artık bir meçhul mektuptu bloğum. Hiçbir ticari kaygısı ve eleştirilme endişesi veya tutuklanma sebebi yok. İsteyenin istediğini aldığı bir açık büfe. Hayal ürünü büfesi.

Sonra dostlarımın okuduğunu hissettim, birbiriyle hiçbir benzeşimi olmayan dostlarım, dna kodlarıma inmişlerdi. Tanıdıkları ben değildim ve ben bazen ben değildim. Güncel etkilenmelerim anafikre dönüştü. Bir fotoğrafçı gibi, zihnimdeki kareyi bulur bulmaz bastım kalemin gazına.

Biliyorum, bazıları görüşlerimi çalıyor, bazıları kalemi dara düştüğünde benden mürekkepleniyor, bunu hayat boyu biliyordum, onlar ben yazısız yazarkende benim yansıtma ışığımı yansıttılar. Duaları yeter.

70 leri seksenleri doksanları blokladım ve 2000 lere bindirdim, kuşakları birbirine doladım. Kaynak gösteremiyorum benden başka.

Başkalarının karşı cinsle sekssel ilişkiye girmek için bastıkları tuşları, ben inat için bastım. Amatör bir dev oldu bu yazılar. Mc donald kadar büyük bir köfteci, koç holdingin işgal ettiği kadar büyük bir arazi, yüzbin kişilik bir stad gibi gürültü, velhasıl, ticari olmayan bütün performansları tıngırdattım. Hatta bazı odakların nasırına bastığımdaki çığlıklardan zevküzevk aldım, nefis sesleri varmış kendilerinin bilmediği.

İşte bloğun hikayesi. Gönül şarjlarım patlayacak kadar dolu.

321 yazı, gerisayım gibi 3,2,1 yani.

geçmişlerim

Her yaşamış gitmiş insanla olan birkaç hatıradan bahsedeceğim. Ruhlarına huzur dilerim, iyi yerde kavuşmayı dilerim.

Babaannem, üç aylıklarını aldığında bana yüz lira verirdi, onun odası bizim üst kattaydı, bazen ona çıkardım ve sobasında yağlı ekmek yapardı, herşeyden daha tatlıydı.

Mehmet amca ise tam bir hayat yorumu profesyoneliydi. Sol ağırlıklıydı, tam bir cumhuriyet adamıydı. İktisat adamıydı. Mahalledeki ismi Allahlık ahmet beydi. Siyasal görüşleriyle tutarlı bir Atatürk adamıydı. 2. dünya savaşı ve inönü uzmanıydı. Kürt sözünün kurt kökünden geldiğini söylemişti bana.

Zeki amca mahallemizin en üsturuplu akşamcısıydı. Hep pijama ile hatırlarım onu. Kapı önünde soyduğu meyveleri bize uzatırdı, muhabbet ederdi, şakalar yapardı.

Rahmi abi, mahallenin pratik adamı ve boyacısıydı, balıkçısıydı. Yokuşun başından göründüğünde hep elinde kesekağıdından balıklarla gelirdi. Birde mükemmel bir ahşap işçisiydi, hayranlıkla onun yaptığı ahşap yatları yüzdürürdük.

Kamer teyze, ajdanın halası, ve mahallemizin en sosyetik simasıydı. Son nefesine kadar sigara içti. Mahallemizde ilk renkli televizyon, ilk iki katlı müstakil ev, ve ilk kediyi ( duman ) o getirdi. Gençlik resimleri greta garboyu hatırlatır bana, siyah beyazından.

Eşi cemal amca ise, bütün sanatçıların muhasebecisi ve organizatörüydü. Türk filmlerinden çıkmış bir karakterdi. Modern muhasebeci değildi elinde çantasıyla ama klas ve modern bir istanbul beyefendisiydi.

Vasfiye teyze, osmanlı kadını, genelde ağrılarından, ilaçlarından bahsederdi. Ailemizin geçmişinde, annemle babamın evlendirilme sürecinde çok yiğitlikler yaptığı anlatılırdı.

Asiye teyze, hiç beklenmedik şekilde rahmete kavuştu. Mahallenin en yiğit kadınlarındandı. Kapısı herkese açıktı, herkese yemeği vardı. Çok yufka yürekliydi. Çocuk ruhlu ve doğaldı.

Müteahhit mehmet nayır, tam bir gizli kahraman. 20 adede yakın çocuğu ve 4 hanımı vardı. Mahallemize 4 blok yaptı. Ezilenin yanındaydı, inşaatına suyu biz verdik, o ise bizim bu iyiliğimizi hiç unutmadı. Gizli güvencemizdi, efeydi, kahramandı.

Çok daha kahraman var, adam var, dev gibi kadınlar var. Cumhuriyet gibi eserler var, yemeyen yedirenler var. Hepinize rahmet ey Allahın sevgili kulları.

Görüşmek üzre.

neye?

Cem yılmazı, yılmaz erdoğanı, tayip erduğanı, şahan gökbakarı, murat göğebakanı, serdar ortaçı, reha muhtarı, ömer muhtarı, muhtar kenti, ibrahimi tatlısesi, beyazıt öztürkü, ahmet türkü, gülben ergeni, sinan çetini, acun ılıcalıyı, ankaralı durgutu, ismail türütü, tuncay özilhani tıkır tıkırcıları, tüsiad, müsiad, üsiadçıları, cocco colayı, coba cabanayı, cemil ipekçiyi, şeheli, bipiyi, opeti, macadomaltsı, burgeriyeyi, pepisiyi, madonayı, maykılı, amerikayı, almanyayı, arabistanı, dubaiyi, ukraynayı, çini, japonyayı, maykrosoktu, windövsü, bmivciyi, renoyu, fiyatı, avukatları, belediyeyi, dernek başkanlarını, rusyayı, mafyayı, interneti, türükseli, dagafonu, marboroyu, deveyi, jak denyosunu, filipinleri, ağaoğlunu, sinpaşı, kontörü kabloluyu, kablosuzu, empi üç pipisini, avatarı, cameronu, clintonu, obamayı, rakıfelleri, polatı, pana filmi, iskenderi, birandı, kırcayı, eroini uyuşturucuyu, iş bankasını, ve onun kankasını, garantiyi, esebeçiyi, krediyi, kartını faizi, borsayı altını, ve onun altını.....

U2 yutuyu, feysbuku, twiteri, aydın doğanı ve doğmayanı, karaparacıları, devleti, rüşvetçiyi, mütahiti, kopuğu iti, biletixi, futbol federasyonunu, milli yıkımı, ( takımı ) aleksi emreyi baroşu, serveti gökhanı, ermanı, ve ahmeti, milliyeti hürriyeti postayı, akmerkezi, istinyeyi bebeği, boğazdaki diskoları, beyoğlunu, sütaşı, pınarı, mareti, ve meretlleri....

Arçeliği bekoyu pilipsi, aybiemi, toyotayı, hondayı, telekomu, igdaşı, iskicileri...

Ülkeri etiyi, aloyu mintaksı, tarikatçıyı, cüppeliyi, geyi, geyiği, fahişeyi,ietteyi, metrobüsü, pompacıyı, emlakçıyı, rantçıyı, aygazı, halciyi, doktoru, ameliyatçıyı, yaşar hocayı, zekeriyyayı, sikerhayı,

DAHA NE KADAR ZENGİN EDEBİLİRSİNİZ?

Türk avatarı....ZEYTİNBURNİA

yABANCI AVATARI SEYREDEN SEYRETSİN.

Bizde yerlisi var.

Zeytinburnu adeta şahsına münhasır bir yer. Daha çok göçmenler, etniki metnikiler, ve diğer dünya göçebesinin oluşturduğu bir kültür. Adeta bataklıktaki sazlıktan oluşan yeni orman.

Bir ocak sabahı, dünya yuvarlağının 2012 sonu erkene çekilmiş, zeytinburnunda sıradan koşuşturmalar ve giriş çıkışlar.

Zeytinburnu, 6x13 km boyunda eninde bir ova. Ve dünyanın son saniyesinde bir kabuk, sınırları zeytinburnu ovası, dünyadan uzaya kalkar, dünyanın karakteri artık ikiye ayrılacaktır. Ve savaşlar barışları takip edecek, olması gereken ama olmayan dünyalar savaşı, ilahi gücün takdiri neticesinde sefil dünya ile mutlu zeytinburnialılar arasında ceyeran ( cereyan ) edecektir....

Dünyada, sönmüş dünyada kısıtlı kalmış 1 bilyar* aç bilaç sefil ve cani insanla ,

Uzaya fırlamış 250 bin müreffeh, kendi halinde huzurlu ve dönmeye niyeti olmayan Zeytinburnialılar arasında olacaktır.

( s. avatarını beklediniz, benim avatarı da bekleyin...)

*Bilyar; Bin milyar...

Vay Oros....vayyy

bu yazı seninle ilgili!

bu yazı riyalarla ve riyakarlarla ilgili.

Eşçinsel muhafız cemil ipekçi kadar bile tutarlı olamamanla ilgili.

Karaketerinle hele çok yakından ilgili. Ors.. ne demek, zevk için bozulmuş demek değilmi? Sende günlük hayatını hep kendi zevk-çıkarlarına göre değiştirip durmuyor musun. Öyleyse..

Bu mesleği yapanlara hakaret ederken, bir yanda ors. ruhların peşinde koşmanla ilgili.

Gayet osmanlı ve elegans gözükme yarışındayken, bir liranın hesabını yapmanla ilgili. İmajın intiban herneyse onunla ilgili.

Ve sen ors, eğer işini iğrenerek yapıyorsan ruhunla, ama zevk alarak yapıyorsan bedeninle, her ikisiyle de yapıyorsan karakterinle ilgili.

Gücünün yetmediği yerde dışlıyorsan ve kendini kapatıyorsan, geceni gündüzünü mağlubiyetle geçiriyor ve bundan gocunmuyorsan seninle de ilgili.

Hepinizle ilgili...

Vay orospular vayyyy....