12 Nisan 2016 Salı

HARRY POTTER EFSANESİ

Heri potırla geçti bir neslin çocukluğu-ergenliği. Neymiş bu hari potır? Bence teknolojinin surlara asılan bayrağı, istilası, az yetenek çok cümbüş, az duygu çok gürültü, az sanat çok efekt.

Ama ne olursa olsun, itirafım şu, yeni nesil artık kahramanlık, dirayet, sabır, yetinme, paylaşım vesair masallardan etkilenmiyor. Stivi cobslar, zukırlar, lostler, twitlar, feraarriler, reynalar, qureyşmalar, ibnelik gaylik translezbiyenlik, aypıt, G-123456, vesair, yeni neslin kahramanları bunlar.

Ve müsadenizle, şimdide hari potır efsanesinin yıllar içinde evrileceği filmleri analiz etmek istedim.

2016: HARRY POTTER VE ARAP BAHARI: Hari ve arkadaşları büyümüş serpilmiş ve okuldan uzaklaşıp jeopolitik konulara dahil olarak, amatör bi grup kurmuşlardır. Amerikanın çıkarları dahilindeki hak ve adalet (!) dağıtımı işine soyunmuşlardır. Bu bölümde, kaddafi ve diğer arap ikonlarına karşı verdikleri amansız siyasi mücadele konu ediliyor. Filmin bir diğer kahramanı ise yüzüklerin efendisi filminden Gandalf. Gandalf burada afrikanın filleri ve timsahlarıyla kurulan kaddafi ordusuna başkumandanlık ediyor. Film tayyibin mısırda tahrir meydanında halka hitap ettiği konuşma sahnesiyle başlıyor.

2021: HARRY POTTER VE SEVDANIN SON VURUŞU: Türk megastarı Tarkan TEVETOĞLU'nun ölümü üzerine yapılan bir film. Türkiyenin milli geliri 70 bin dolara çıkmıştır. Bu yüzden holivood bir türk konsorsiyumunca devir alınmış, hari potır efsanesi ve tarkan sempatizanlığı birleştirilerek yapılan bir film. Tarkan bu filmde digital surround sistemiyle canlandırılıyor. Uçan halı ve hari potır büyüleri bir potada eritiliyor. Türk yaratıcılığı ve anadolu motifleriyle harmanlanan bu filmde, Tarkan dünyadaki açlığı, islami terörizmi, kastro rejimini, deprem ve çığ felaketlerini önlüyor. Sorunu giderdikten sonra bölgede konser verip, gelirini yoksul halk ile paylaşıyor. Filmin diğer oyuncuları, jony deep, turist ömer, cem yılmaz, yılmaz güney ve hürrem. Filmin bi sahnesinde Nebahat Çehre görüntüsü de var.

2032: HARİ POTTIR VE KEŞFEDİLMEMİŞ CİNSELLİK: Hari potır bu filmde gerçek oyuncular olan Danyal Retkılıf, ve Emina Wagon. 2030 lu yıllar Türk asrı olduğu için, film karakterleri de ismen Türk modasına uymuşlar. Seri boyu çekilen 60 filmin hiçbirinde cinselliği yaşayamayan Danyal ve Emine, sihirli güçleri tayyip tarafından elinden alınınca, ülker fabrikasının ( yıldız holding ) cincinati tesislerinde halkla ilişkiler departmanında çalışıyomuş gözükürken, aslen temizlik ve fotokopi işlerinde çalışmaktadırlar. Fabrika yönetimi tarafından özel hayatları da denetim altına alınan bu ikili, nişanlanmış ve 3 çocuk yapmaya zorlanmışlardır. Film temel olarak, arkadaşlıktan aşka dönüşen bir naif hikayeyi anlatıyor. İlk dokunuş sahnesi 20 , ilk öpücük sahnesi 30 gün sürmüş. Filmin yönetmeni mahsun kırmızıgül. Filmde yıldız kenter, haluk bilginer, alişan ve lady gaga rol alıyor. Film newyorkta çekildi.

Uygun başlıklarla devamı gelecek....