11 Şubat 2022 Cuma

HAYDAR DÜMEN HOCAYA VEDA

Güle güle hocam. Sen izole bir hayat yaşadın ama bir yandan da hep yanımızda oldun bildiğimiz yanınla. Bir kesim seni sevdi diğer kesim ise yok saydı elbette bu da bir tercihti ama seni hep gözönünde tutan bir akıllı tercih oldu. Zeki adamdın sen. Silivride sel olup lüks cipin denize sürüklenmişti genç karına yeni bir cip almak epey masraflı olduğu için sen de arkası kapanınca cipe benzeyen pikap araştırması yaptın, 2 de bir fiyata bu iş halloluyordu. Bu seni akıllı bir adam tablosuna alır benim gözümde. Bir de şu muhteşem cevapların var ya. Her kesimin okuduğu ama okumam dediği. Yerin cennette olsun hocam. Bizi güldürdün ya, hep güldüreceksin ya.

İnternet insanı Gerçek İnsan mukayesesi

Gerçek insanda internet vardır, internet insanı sadece internet ile vardır. İnternet insanı kendisi gibi internetle yaşamadığı için gerçek insanı küçümser, çağdışı bulur, gerçek insan ise internet insanını sanal bir hayale sarılı şekilde görür. Gerçek insan dokunur güler sohbet eder, internet insanı tıklar da tıklar, emoji uzmanı vasfı olduğunu düşünür, gezdiği site kadar yüceldiğini zanneder. İnternet insanı internernetin özgürlük olduğunu düşünür, gerçek insan ise kölelik olduğunu. İnternet insanı her fırsatın siteler ve uygulamalarda saklı olduğunu hissederek yaşar, gerçek insan ise internetin hem tüketime yönelttiğini hem de tükettiğini anlatır. Gerçek insan internete harcadığı parayı masraf olarak görür, internet insanı ise yaşamak soluk almak yani varolmanın bedeli olarak kabul eder. İnternet insanı internette tanıştığı karşı cinse duygular besler, karşı karşıya gelirse büyünün bozulacağı korkusunu yaşar, gerçek insan bir an önce karşılaşmak ister, internetten saf yerine konulma tehdidini sonlandırmak ister. İnternet insanı telefonunu bir duyu organı, vücudunun bir parçası olarak konumlandırma yapar, gerçek insan ise internetin duyuları körelttiğini ve kendisini bir metaya dönüştürdüğüne inanır. Daha ne diyeyim, tercihiniz ve karşılık değerleri böyle işte.

ABD KRİTİK ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANDI

Abd enflasyon oranını yüzde 7.5 olarak son 40 yılın en yüksek rakamı şeklinde açıkladı. Peki ne demek bu? Temel soru şu olmalı. Bütün dünya erirken birilerinin kazanması gerekmiyor mu? Burada radarıma yakalanan gerçek ayın 14 ü gibi parıldıyor. Dünya ekonomik sistemine göre kazanan yok. Bünyenin tamamı fonksiyon kaybı yaşıyor ise, bu yaşlanma demektir. Kaynak ve tüketim dengesi şaştı demektir. Savaşlar yer altından uyanır demektir. Zaten tüm hareket internet kablosunda tıkanıp kalmış ise, hayatın damarları tehlikede demektir. Seviyeler arasındaki farkın izahı kalmadı demektir. Peki soralım mustafaya çözüm ne diye? Temel ekonomi dediğimiz sosyalizmi tavan arasından çıkarır isek ve en az 20 yıl tavizsiz sürdürebilir isek bir denge tahtası işlemeye başlar. Biraz canımız yanacak elbette. Boğaziçili öğrencilerin eylem yaptığı sosyalizm değil bu. Onlarınki vaveyla vandal şamata sosyalizm. Benim sosyalizm dediğim, ormandaki kurtların kuzuları beslediği, ayıların ceylanlar ise halay çektiği, timsahların balıklara şakalar yaptığı, aslanların geyikleri dansa kaldırdığı bir tür yaşama saygı sosyalizmi. Anlamadınız dimi, zaten bir tek Mustafa anladı ki anlattı bunu.