2 Aralık 2009 Çarşamba

Edebiyyat Güneşi Söylemi Teyze

Uzun süren sonbahar Söylem Teyzenin yapraklarını dökmüştür, artık kış ayazları ve ilk buz tanelerine hazır bir vcuddur Söylemin ki.

Derin iç yolculukları ve ruhunu geçmişte gezdirmeleri ile amatör bir kalem olmayı başarabilmiş söylem; bir sonraki adımlarında daha büyük yolculuklara yelken kulakları ile açılacaktır. Buradan da anlaşılacağı gibi Söylem Teyzenin kulakları Tava Kulaklarıdır. Bu ses şehirler boyunca yankılansın.

Bir edebiyat söyleşisinde Yazar Pamuk ile karşılıklı oturmuşluğu bile olan Söylem, öncelikle kendini diğer yazarlardan ayırmaç eden özelliğim nedir diye şirketleşmeye karar verir. Tüm çocukluğu, gençliği, ve biçim değiştirse bile profesyonelliğinde daima salaş bir yaşamın içine sofistik bir ruh betimleyen Söylem, yazılarında da bu ruh ve beden uyumsuzluğunun sürtünme seslerini dillendirmektedir. Gölgesinden veya yaşadığını hissettiğinde nefesinden çekinen Söylem Teyze, sayısız ayrışmalarından birine daha start verir. Artık bestseller bir yazar gibi giyinecek, mekan olarak cihangir ve mücavirini benimseyecek, varsa teşekkürcü müdavimlerine canlı yazılar yazacaktır Cezair sokağı ricalinde. Hayvan barınaklarında deyim yerindeyse barınacak, morçatı kadın evlerine moral katacak, ve ezilmiş halkların yanında eylemlerde bulunacaktır.

İlk olarak okmeydanında polisle çatışmaya giren çocuklara laf anlatmaya çalışır, ajanprovakatör olarak nitelendirilir ve dayak yer, sonra polise laf anlatmaya kalkışır, gösterici olarak jop yer, hayvanbarınağında köpeklerin saldırısına uğrar, kadın cezaevinde koğuş üzerine kitlenir ve 1 hafta bayram tatilinde içeride kalır, en son hayranlarını ağırladığı cezayir sokağında, sohbet bitimi hayranlarının 1 gecelik tüketimini cebinden öder, ( yaklaşık 4 binevro )

Yani, yazar olma tavı merhalelerinde, fiziksel-ruhsal-siyasal-parasal her türlü şiddete maruz kalır. En iyisi yazar olmak yerine teşekkürcü yorumculara arzımı sunmak en tehlikesizi demek suretiyle yazar olma tedavülünü baskıdan çeker.

Derdest bir şekilde....