13 Nisan 2016 Çarşamba

AZRAİLE TEFRİKA

Sert soğuk ve sayın melek,

Su sıcak kavuranların tam göbeğinden sana yazıyorum.

Doğduğum gün konuşmuştun benimle, hatırlıyor musun? ( hatırlıyorsun elbette )

Dünyaya geldin ama kuralları unutmayacağına söz vereceksin! diye. Ben de şıpp diye söz vermiştim.

Ama biliyordun elbette, kralların ve kuralların bazen esneyeceğini, kuralsızlaşacağını. Ben sadece şunu diyecektim. Sana verdiğim sözü unutmadım ama esnemeye karşı dayanıklı olacağıma söz veriyorum ilaveten.

Güzel ve dakik melek,

Bana bilgi uçurabilir misin, mezar çukurum hakkında, yeri, konumu, iklimi, ve hesap hareketleri hakkında, nedir ne değildir?

Saçlarımı döktün, dizlerimi burdun, tenimi didikledin, hızımı kestin, hatta dünyaya benden bi tane daha geldi vasıta olduğum, ama diye bilir misin, borcumun ne kadarını ödeyebildiğimi?

Şimdi sana günlük ölü hücre kargomu gönderiyorum, 1.245.998 adet, yerine 722.985 tane verdin, umarım bu borç alacak ilişkimizi hesaptan düşersin.

Şimdi sana "görüşmek üzere" diyorum, ama aklıma geldikçe tefrikalarımı salacağım üzerine.

Soğuk kal...

YERİ GÖĞÜ YAKAN ADAM

Tükenişin eşiğinde yeni bir mecraya ulaştım ve arkamda çaresiz kavimleri bıraktığımın farkında iken, onlar kızgın çöl kumuyla haşır, ben rüzgarla sevişmekle neşir.

Kayıp nesilleri düşündüğümdendir geleceğimin yüz be yüz kaybolacağı. Kaderimi değiştirme çabalarım, kaderden garabetle gelen rüzgarlardı beni savurtan, peh, kaderi değiştirmekmiş mi neymiş..

Darlana darlana yokuş çıkan eski kamyonların çileleriydi ömrümün özeti, özüm gümbürtülü, yüküm kendimdi ve çık çıkabilsendi. Nedamete bak .

Ömer SEYFETTİN dim, ruznameyi balkan savaşına günlük eden, Kafkaydım, arkadaş ne işe yarar bilmem ama, oydum, sonra kaptan Spak olmak istedim, rüzgarda savrulmayı seçtim. ( Spak yüzbaşıdır, boş adam değildir, yüzbaşının askere çiş içirtme yetkisi vardır, iran silahlı kuvvetlerinde. )

Sen nekadar savurtursan savurt küllerini, balkonum hep çisil kalacak, sen edebiyattan uzayyolları çiz, benim yolum hep yol olacak. Sen sahte evreninde babil kulende başasarma abonesi, aman senden yücesi çıkmasın annesi...