15 Ağustos 2010 Pazar

500

Son, daha doğrusu SOM altından 1.5 senemi ayırdığım blog projemde, proje demeyelim, paylaşımımda tam 500 deneme, belki 600 ama 500 denemeyi terimle kanımla duygumla yazdım.

Nüzeyyen, İnci, Söylem, ve gerçek yada sanal 50 karakter ile, bu karakterlerin padişahı Mustafa Profiliyle bu güne geldim.

Kaç defa kapattım, kaç defa açtım, kaç defa ağladım, kaç kere gömdüm kendimi bilemiyorum ama, beşyüze bağladım. Kendime ödül olarak bilmem ki ne alsam.

Ve hayatın tuhaf bir tesadüfü ki, sevgilim ramazan ayına geldi bu beşyüz. İslamın şartlarından biri ile binin yarısı beş yüzü gördüm. Belki bini de görürüm, ama görememekten de gocunmam, daha ne kadar ruhumun suyunu çıkarabilirim bilinmez o.

Kalbimle tutuşturduğum 500 havai fişeğin patlaması ile birçok uykusu kaçan vatandaş oldu, bir sürü kuş sürüleri havalandı, bir sürü devekuşu başını toprağa gömdü.

Dua da ettim küfürde ettim. Aşk ilan ettim, çöküşleri duyurdum, mustafanın sütünüde verdim, üstünü de örttüm.

İnsan hayatında neler neler var görüyorsunuz. Belki mezar taşıma bile bloğun linkini yazabilirim. Edebiyat dünyamın güneşini.

Elbette bana lezzetli gelen bir yakarış bu, çoğu kişiye göre yumurtalı muhallebi bu sıcakta, ama ne mutlu onu bile külaha koyup bu sıcakta serinlemeyi bilene.

Şimdi gökyüzüne yakın bi yerde kokteyl veriyorum, söylem nüzeyyen inci, şahan, polat james bond, küçük mustafa, asuman, ywonne strahoski, kıl ersin iş bankası gn müdürü, tayip berluskoni, mahallemin şarapçı imamı, ilk aşkım beykozlu esra, siyahşın, rus ırkı, eran tapan, holivuttan buruş viliş, cem yılmaz, yılmaz erdoğan, nuran sultan, heidi, arı maya, akıllı bıdık, lefter küçük andoniyadis, şeytan rıtvan, roberto karlos, maykıl, memati, bakan bürokrat kral,

hepiniz bu gece davetlisiniz, hayal dünyamdan iki kişilik davetiye, eşlerinizle gelebilirsiniz, lütfen cevap veriniz....