27 Kasım 2010 Cumartesi

ACUN BANK

Hürriyette bir haber, Acun efendinin karısı servetinin yarısı karşılığında boşanma talebi davası açmış. Ayrıntıları önemsemiyorum, hayatımız ayrıntı zaten.

Bende acunun kutu yarışmasının elemelerine katılmış birisiyim, ama acun bu kadar büyümemişti o yıllarda daha kobi hatta kobicikti. ( 2007 )

Ve yaklaşık 5 yılda elli milyon dolar.

Şimdi tuhaf bir ayrıntıda sizi biraz boğacağım. Acun binası yıkılınca üzerine işemeye niyeti olan heveslilerden değilim. Zaten Acunun sendeleyeceğini biliyordum.

Acun efendi şöhretiyle paralel olarak eskiden günde 10-15 temasla gününü geçirirken, şimdi en azından 100-200 temas yaşıyor günlük ortalamada. Çoğu talep, çoğu dilenme, çoğu menfaat.

Acun efendi saç tozu reklamını defalarca döndürdü, yani vapurda yapılacak bir ürün reklamını türk ulusal televizyonunda yüzlerce dakika pazarlamaya çalıştı. Yani çapı belliydi.

Acun efendi arabalarının fotoğraflarının çekilmesine ses çıkarmadı, sıra elbette karıya da gelecekti, bu köprünün bir ayağını ihmal ederek büyümeye çalıştı, yani hem 1 milyonluk arabalara bineceksin hemde mevcut kadınla ömrünü geçireceksin. Bu yanılsama da çöktü.

Acun efendi Fethullah hocanın gölgesinden usuliyetsiz şekilde çıktı, yurt dışından yarışma formatlarını hocaefendi vasıtasıyla getirirken hoştu, ama sonradan hocaya by-pass. Daha acunun ne filmleri çıkacak piyasaya, aklı varsa hoca efendinin gölgesine bir an önce sığınsın, yoksası az sonra yoksa.

Acun efendi hakkaniyetle reytingleri paylaşması gerekirken, diğer program oluşumlarına karşı hegamonyasını ileri sürerek cenin katili olurken de işler yolundaydı. Oh ne mualla.

Acun efendi bir yandan TTV yada bilinen ismi Atv ile flört ederken, mevcut kanalından kopardığı parayı da arttırdı. Yani Tayibede kalça yapıp, show tv ye nispet koydu. Ticari fahişelik yaptı.(ticaretin içinde var ama hoş değil )

Şimdi de üniversiteli bir hatuna jip almış, garsonyer tutmuş, bişeyler bişeyler.

Basına yansımadıysa muhtemelen

KIBRISTA KUMAR OYNUYORDUR
MAFYA BABALARINA SERMAYE KAPTIRMIŞTIR
BİRKAÇ ŞİRKETE GİZLİ ORTAKTIR
BİRKAÇ SANATÇI ADAYINA TORPİL KOYMUŞTUR
BİRKAÇ OTELDE ALEM YAPMIŞTIR
BİRAZ TOZ KOKLAMA İŞİNE ÇARKETMİŞTİR
BORSADA GİZLİ OYUNCUDUR
VERGİDEN KAÇIRDIĞI BİRKAÇ HAN ( PLAZA ) SAHİBİDİR.
TAKSİ PLAKALARINI GİZLİ VEKALET VE İSİMLERLE CEBİNE KOYMUŞTUR.
BİRKAÇ İNŞAAT PROJESİNDE LAZLARLA ORTAKTIR.
BİR İKİ TANE ARAÇ SATIŞ SHOWROOM'U İŞLETİYORDUR.
ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ GÜZERGAHINDA BİR TAKIM ARAZİLERİN TAPUSU KASASINDADIR.
SİT ALANINDA YAPACAĞI BODRUM OTELLERİ İÇİN BAŞKANLARDAN İMAR İZNİ BEKLEMESİNDEDİR.

Yani uçurumların basamaklarını tırmanmıştır.

2011 de ne yaparım ne yapamam

Ömrümüz muhasebe, ama ortaya çıkacak mizanları "başka biri" değerlendirecek, yoluna kurban olduğum.

2010 da piyasadan gerideki bir markanın satış işinde çabaladım ama başarıyı yakalayamadım. Üzülmekle beraber gururum şudur ki, ben bunları itiraf edebiliyorum. Aralık ayı için erken konuşmak gerekirse, umut her zaman var ama umut yok, eski şaşalı aralıklar arada derede kaldı, 36 araba sattığım, bir trilyon ticaret hacmi yarattığım...

Yaşım 39 yani kırkın habercisi, hayat kırkından sonra başlar diyenler gurubuna selam çakacağım 2011 de, niyazımız niyazi olmadan bu eşiği geçersem, hayatımı değiştirme olanağım zuhur edecek.

Benim planım ve amacım şu, dolar bazında hayattımın geride kalanının en yüksek yıllık gelirini kazanmak.

Yani bol bol şans oyunu oynayacağım.