26 Mart 2022 Cumartesi

KANADA VANCOUVER ile TUZLA İÇMELER MUKAYESESİ

Vancouver de yaşayan kanada vatandaşının yıllık geliri 67 bin dolar veya harcayabildiği kadar, içmelerde yaşayan vatandaşın 1276 dolardır, dolardı, şu an 1253 dolara indi. Vancouverde 8 kilometrekareye 1 özgür kanada vatandaşı düşer, bu 8 kilometrekare zaten tuzla içmeler mevkii kadardır. Vancouverdeki bir vatandaş kanada devlet başkanı ile görüşmek isterse, ortalama 3 gün beklemek zorundadır, tuzla belediye başkanı ile görüşmek isteyen bir içmeler sakinine başkanın sekreterinin dönüş süresi 34 gündür. Vancouver vatandaşı için kanada hatta dünya yansa bir manası yoktur, içmeler yurttaşı vatanın 1 kırık tuğlası için canını verir. Vancouverli bir ortalama çalışan aylık kazancı ile tuzla içmelerde bir ev, ve eşyasını ve erzağını satın alabilir, tuzladaki vatansever 1 aylık kazancı ile vancouverde nefes dahi alamaz. Voncuverde bir çalışan haftada 30 saat çalışır, içmelerde bir çalışan gündüz fabrikada, akşam lokantada, gece minibüs veya takside, hafta sonu temizlik veya figüranlık işlerinde çalışır ortalama 130 saat/hafta. Kanadada sağlık harcamaları yıllık kişibaşı 89 bin dolara denk gelir, tuzla içmelerde bu işe imam selahattin belediye ile ortaklaşa bakar. Vancouverli bir kanadalının yıllık tatil ve seyahatlerde 35 günü geçer, içmelerde ise bu süre minibüse ayrılan zamandır. Vancouverde yıllık doğum oranı 10 binde 1.23, içmelerde kaza ile doğanlar 10 binde 23, normal on binde 123 tür. Vancouverli biri dünyada 60 civarı ülke gezer, içmeler insanı ise 3 şehir, 7 ilçe, 15 mahalle. Vancouverdeki binalar 8.8 şiddetindeki depreme dayanıklı iken, içmelerdeki binalar 4.4 şiddetine dayanıklı olabilir. Vancouverde 2 kişiye bir otomobil sahipliği var iken içmelerde 2 bin kişiye bir jant düşer. Vancouverli bir erkek 22 yaşına kadar ortalama 35 bayan ile flört eylerken bunların 30 u ile yatar, içmelerin tamamında watsaptan yazışmaya müsait kız sayısı 10 filandır. Tüm bu kritik verilere rağmen 2055 yılında içmeler nufusu vancouver nüfusünü geçecektir. Bu da arkakapaksözü olsun.

GIGOVAR PARITASYON ve ANTRAXAL CONTRADIKSIYONLARI

Herkesimiz bilimcidir, akli ilimcidir. Bilime eleştiri getiren yoktur, ilime dokunan da. Deli profesörlere bir hayranlık duyarız, onların okuduğu kitapları taşımak bile yorabilir bizi, ama üstte adı yazan bir kitabı okumayı anlamayı analizlemeyi faydalanmayı ve yorumlamayı becerebilecek bir adem bulamayız. Biraz ingilizce bilenler, pariyasyonun bölümleme orantısı, contradiksiyonun da karşı etkileme gibi manalar barındırabileceğini anlayabilir ama o kadar. Demekki tıbbi bir konuya düçarız. Düçar; maruz kalma demek, maruz; karşılıklı olma hali demek. Yani özünü bilmiyoruz, bir deli yazmış delice. Gigovar diye bişey icat etmişler, cicozdan gelme, cicoz misket demek, yuvarlak yumru bir oluşum var heralde, Allah korusun, kötü huylu olmaya bari, antraxal da sinir, karşı saldırı, depresyon gibi şeyleri akla getiriyor mevlam muhafaza, heralde beyinde oluşan bir yumru ve onun sinirsel etkileri bir araya getirilmiş olabilir, yoksa doğum süreci ve sonrasında rahimde görülen yumru sertleşme ve bebekte bıraktığı içgüdümlü hasarlar mı anlatıldı? Demek ki oluyor böyle şeyleri gören var ki yazmış, olmasa yazmazdı.

Uskumru menzili

Deniz tutkunuz nereden gelir bilir misiniz? Çünkü kuralları bilinenden farklı bir dünyadır, keşif merakı uyandırır. Su altını görmek birçok sırrın üstünü açar. Kilosunu 55 liraya aldığınız uskumru bile sizin gördüğünüz göreceğiniz tüm olaylardan daha fazlasını görebilir kısa ömründe. Çünküsü, yüzlerce kilometre yol alır, göç eder, kaçar, saklanır canı pahasına, yüzbin kardeşinin yaşayan tek bireyidir, sizin asla tadamayacağınız besinleri kovalar, kendi de besindir, sizin kitaplarda arayıp ta bulamadığınız aşkı yaşar bir kaç saniyede, bir gördüğünü bir daha görmez, dert keder üzüntü stres matem ayrılık gibi hisleri anında unutur, bu yüzden eti lezzetli olur balıkların. Uskumru için varolmanın dayanılmaz hafifliği tek gerçektir, suyun kaldırma kuvvetine denk. Bu dünyayı bizlerle paylaştığın için teşekkürler uskumru, bu yazıdaki anlamı sezemeyen kardeşlerine de selamlar.

CANAVARA EL VERME

Günümüzde gene, yaşayan insanların en az 100 milyonu icraat olarak diğer insanların emeğine varlığına ve saflığına yönelik sahtekarlık ile hayatını kazanıyor, kazanıyor dediğime bakmayın, çalıyor. 100 milyon dedim yani 800 kişide 1 kişi. Az değil. Uyanık ve tedbirli olmanın bazen işe yaramadığını anlayan anladı. Peki ya mantar bir yaşam, yani çevresinden geçinenler? Onlar da en az 500 milyon. Maşallah. Peki ne yaparak sahtekarların girdaplarından korunabiliriz. Benim bir kaç maddem var uyguladığım. Sizlere bu tariflerimi sunmayı sünnet bilirim. 1- Yaklaşım. Karşınızdaki kişinin size ekstra ilgi sevgi iltifat göstermesi. Karşılıklar hesabını kullanın. Ne yaptım da bu alakaya mazhar oldum şeklinde. Burada kendi zekanızı keskinleştirmek faydalı formül olur. Güven duygunuz boşaltılıyor olabilir. Sonra mevcunuzu yerine koymak için uğraş dur. 2- Telefon uygulamaları. Eğer açılmayan arama, değişen telefon numarası, sıkça ulaşamama, watsapta mesajınızın okunmadığı ( aslında okunduğu halde ) durumlar bir yanık kokusudur. 3. Yahu ne gerek var uyandırmalara, neticede uyanık olun, hissiyatınızı alarma geçirin, ama ne olursa olsun, canavar bir parçanızı yiyecek, doğal seleksiyon, en fazla ben burdayım diye bağırıp çağırmayın, belki sizi farketmez, canavar olmayın yeter.