12 Aralık 2009 Cumartesi

SÖYLEM TEYZENİN YAZILARI ÜZERİNE

Birkere Söylem Teyze diyince duracaksınız orada. Florans Naytingel akımının öncüsü olan Söylem, ruh dünyasındaki sızılarımızın çaresi yazılar yazar, nasıl?, kendi iç dünyasında ürettiği melhemler ile.

Gelişmesinin merhalelerinde durup geriye bakma ve geleceği aydınlatma amaçlı bakışları ve bakış açıları ile, toplumdaki kalabalıkların yalnızı Söylem, bizleride bu ıssız buz çöllerinde konuk ederek serinlememizi sağlar.

Modern İnsanın Trajedisi olarak sınıflanan yazılarında, teknolojiye ve teknolojide kaybolmuş insanlığa yaktığı ağıtları ile, vardığımız noktanın bir zirve olduğunu ve artık düşüşün başladığı sinyallerini alırız.

Normal insanın düşünce devri saniyede 2500 lerde seyrederken, 10 bin devri gözü kapalı yapabilen Söylem Teyzenin düşünce hızı, neredeyse dünyada gezmedik santim bırakmamıştır. Uzaylı teknolojisi ile yada şöyle diyelim; yabancı bakış açısı ile dünyayı keşfeder, notunu verir.

Yaklaşık 8 ülke vede 100 ayrı nokta kayıtlı olan portföyünden edindiği evrensel izlenimleri ile dünya vatandaşlık mertebesine ulaşan bir zat, bir şahene, bir kitaptır. Yazar olabilme tekamülü ile farklı deneme ve sürrealist hikayeleri mevcut olan söylem, aynı zamanda bir soğan ekmek seansına bile kendini adapte edebilecek bir yapıya sahiptir. Zira mevcut olduğu salon toplumu ona tam bir samimiyet sağlamamıştır.

Şimdi kendisine yazar olabilme aşamasındaki kendi amatör tespitlerimi ileteceğim.

Yazar olmak istemelisin, kimse seni yazar yapmaz doğal kabiliyetlerinle keşfetmek suretiyle.

Uzun yazmalı ve beyinleri tokatlamalısın, bir hikayeyi bütün sürrealizmi ve pasajları ile bir bütünün omurgasına tutarlı şekilde oturtmalısın.

Öncelikle kendin bu alemde seyrüsefer yapabiliyorsan, insanları o noktaya uçurabilirsin, yoksa yolu kaybetmek olasıdır.

Sahip olduğun değerleri ortaya çıkartmakta, o haris ve şüpheci kişiliğin ile gelişmeleri gölgeleyebilirsin, zira ben herkesten büyüğüm ve sofistikeyim egoların ile geçmişte çok yaralandığını ve gözyaşlarını içine akıttığını gördüm, ben; Mustafa yani..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder