28 Mayıs 2016 Cumartesi

Bir Kadın Size Asıldığında

Erkekler aslında dürtüsel olarak dişi merkezli dairelerde gezer ama sadece gezer, peki ya kadınlar erkeklere asıldığında, bir erkeğin ağzından...

Çok askı oldum asılınan, marjinal olarak biliyorum. Kadınlar usta avcıdır ve şakaya gelmez. Nasıl mı?

Düşünelim for eksambıl: Bir kadın gelipte durup dururken küfürler saysa kaç erkek onu ciddiye alır? Çok az. Karşılık? Verilmez, yola gidilir çoğunlukla değil mi?

Kadınların erkeklere asılma mevzusunda, feleği şaşmış ve düşüncelerde kalmış çok arkadaş tanırım. Mesela

İşte bizim işyerinden Yasemin, birgün naasebep geldi ve tiyatro yada spor yada istiklal, bir meramını anlattı, ne demek istedi mustafa diye başlayan sohbetler.

Sizin konuya dalıp, ortak payda yaratıp, bir görüşme teklifi almak amaçlanmıştır. Kadın burda anafikir olarak, tabirimi bağışlayın; köpeğe kemik, eşeğe karpuz, keçiye tuz göstermiştir.

Bu yola girmek veya girmemek konusunda biz erkekler derin ve marjinal hissiyatlara, görüntü fluuluğuna ve düşünce batağına saplanırız. Aklımızda o kadının "beyaz çarşaf" performansı görüntüsü oluşur ve neler neler kaçırdığımız korkusu yer eder. Ziraa zamanımızda bir kadınla yaşanacak evreler artık çok boyutlu bir girdap olarak sürgün vermektedir düşünce çukuruna inildiğinde.

Askerlik eğitimlerinde, savaş veya çatışma halinde ele geçirilen düşman mevziileri ve hareket tarzları konusunda bir bilgi hatırlıyorum: Askerlere cazip gelecek bazı bubi tuzakları. Mesela sigara pakedi, porno dergiler, hatta su-cola tarzı bırakıtlar. Senin bu nesneye el atmanla havaya uçman bir saniye. Sanırım bu korku aklımda epey yer etmiş, bana cazip gelen nesnelerden en otokontrol vitesimle uzak duruyorum. Rum bada rumbada rum.

Bir kadının seninle beraberlik ortamı yaratmaya çalışması ile havaya uçma orantısı çoğunuza marjinal olarak saçma gelecektir, rededersin olur biter ama ya düşünsel derinliğin verdiği rahatsızlıklar? ( Kişiden kişiye değişir ama )

-Acaba ben tam bir erkek değil miyim?

-Ayıp etmiş miyimdir?

-Başka bir salakla çıkarsa acaba pişmaniye olur muyum?

-Dedikodum çıkarmı ipine diye?

-Acaba kadınların gözünde bir numara mıyım?

-Karım veya sevgilim öğrenirse hayatım kayar mıydı?

-Bu zamanda insanlar birbirinden hoşlanırsa gerisi önemli değil miydi?

-Bir dahaki teklif ortamlarında daha mı cesur olsam?

-Bu yaptığım acaba medeniyet kriterleriyle bağdaşıyor mu?

-Telefonuma mesaj çeker mi ve kör şeytan yakalanır mıyım?

-Hayatta bu fırsatlar ya birdaha karşıma çıkmaz sa?

-Ben bu yükü omuzlayamayacaksam, kendime güvenim yok olur mu?

-Oğlum hayatta değişiklikler lazım, böyle olmuyor, ölüp gideceğiz sonunda.

-Yok daha neler neler.

Ve sonuç paragrafı geldi sayenizde: Bir yasaklı veya hürriyetli yola girmek durumunda en belirleyici etken korkularınızdır; sorularınızdan maada. Aşık olursanız korkularınızda otokontrollerinizde devre dışı kalacaktır. Yasak meyve en marjinal meyvedir ama cennetten kovulmayı göze aldıysanız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder