6 Haziran 2016 Pazartesi

O HEP ÜZERİMİZDE

Farklı ülkelerde Allah'a farklı isimler verilir. Mesela benim bildiklerim: Senior, Teo, God, vesair, ama bazı dinlerde mükemmeliğin kelimeleri ve tasvirleri Allahı Resmeder. Excellente, perfecta, extraordinar, vesair. Dikkat ettiniz mi, hayranlık karşısında yüceltilen varlık. Allahı bilinçli sevmek manasına gelen, onun yüceliğini görerek sıfatlarından isim üretmek. Dinler ne için vardır cinsinden.

Peki İnsancıklar ortaya takdir edilecek bir iş çıkarttıklarında, Allahtan bir özelliği mi sergilemiş oluyorlar? İçlerindeki Allaha ulaşma özlemini mükemmel bir iş yaparak mı tasvir edebiliyorlar? Mesela sanat dediğimiz olgunun ucu bucağı olmadığı için, sonsuz pasaj ve derinliklerden oluştuğu için, belli bir kural veya anayasanın kontrolünde olmadığı için, Mükemmeliği sanatta yansıtan adam içinde Allahı arıyor diyebilirmiyiz? Veya Sanayi devi olan, veya Ticaret devi olan veya binlerce insana ekmek tutturan kişilerde sizce Allahın yüceliğine işaret etmiyorlarmı özden öze?

Bu uğurda uzaya gitme teknolojisini, sağlık ve sosyal alandaki icatları ve insanlığın altına bir yükselti koyan herkezi "Allahın Mükemmellik Elçisi" kabul edebilir miyiz?

Yani Allah'în sözü olan "Sizler bana dönecek ve döndürüleceksiniz" kuralındaki sonsuz döngü devam ediyor ve biz ona yaklaşmak ivmesini her hareketimizde destekliyoruz. Daha büyük adım atanlar sadece, onun mükemmeliğini daha yakından gösteriyor.

Bu Ramazan biraz daha farklı düşünmeye zorlayın kendinizi, mükemmel'e ulaşmak için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder