25 Nisan 2016 Pazartesi

Sedanur EĞİLMEZ' İN HaYaTı

Sedanur 1978 in sonbaharında Erenköyde doğdu, dolayısı ile 12 eylül öncesi ve sontasını yaşamış bir mefküremiz'dir kendisi.

Erenköy kız lisesinin loşunda elini tutan ve dudağına bir silme ile başını döndüren, kimyasını ikmale bırakan Metin Ustabaş ise ilk erkeği sayılır yüzeysel lise günlerinden.

Babası Ethem EĞİLMEZ'i kaybeder 1998 de kalp yetmezliğinden, Mustafanın askerden döndüğü günlere rastlar.

Sonradan hayatın demirbükeyinden sebep, çalışmaktır hasleti, ki kazanmıştır aslında Gebze mühendislik fakültesini, yine galiptir geçim gailesi.

Elmadağ tarafında bir ithalat mümessiline dahil olur sekreteren, muhasebeyede iteklemelerde bulunacaktır.

Patronunun yoklamalarını savuşturmuştur, dekolteye geçit vermeden, bu ne ahkam, bu ne istihkam. Günümüz kadınının seks davetiyesi gibi dolaşıp, namus abidesi duruşu cinsinden.

Birgün bir kozmetikçi gelir şirketin girişine, niyeti çaycı ablayı inandırmaktır kozmetiğin hikmetine, ama o kalakalır sedanın eteğine, ayak bilekleri muntazam, ayaklar hatasız, tırnaklar cilasız, limonlu spreyide unutmayalaım.

Bir masal rüyası, bir düşler sandalı, karşınızda Sedanur kozmetikçikarısı.

Ama 1 yıl olur, 9 ay 90 gün, çok gezmesinden kozmetikçinin, ıslaktır bu yelkeni geminin, telefonda beş sevgilisi kayıtlıdır kozmetikçi haspinin. Boşanma, boşalma gibi çabucak olur.

Demekki ne öğrendik, suni kokulara inanmayacaksın, üzerine bina yapmayacakın.

Sonradan müdürünü farklı algılamaya başlar Sedanuruyla, evli, ve çocuklu, ama edebi ve ezik-romantik. Ona baba şefkatiyle ve saran bir edayla davranmaktadır, yaparmısınız lütfen diye lafa başlayan kiplerle, bir çay içimi, kitap bile yazmıştır müdürü, bir sonbahar aşkıdır sedanurunki, aşk-üst ilişkisi.

Evlilik mi, o çok uzak ihtimaldir artık, sonbahar yapraklarıyla bezeli Sedanurun ezelinde.

Demek ki ne öğrendik, kadın erkeksiz ayakta kalamaz, nefes bile alamaz, ama resmi ama gayriresmi.

İster aşkın üstüne ilişki giydirin, ister ilişkinin üzerine aşk, Sedanuruda böylece resmettik, her türlü ilişkiden uzak.

Mustafa MEHİR, sizin mustafanız. mayıs.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder