25 Nisan 2016 Pazartesi

KÖHNEMİŞ GECEYARISI

Yazın nemi doluyordu beşiktaşın atmosferine, yanık gazlı hamam dumanı ise gecenin isli makyajı.

Günün hareketi ve bereketi, pazarlığı, sportif fuhuşları, eve atmaları, terlemiş dekolte göğüsleri ise beşiktaşın vitrin camı.

Seslendirme esnaftan, hırıltılar trafikten, günsonunu alma işi ise hayvandan, berduştan, kimsesiz köpekten.

Sigara almaya çıktı mustafa, gece ya dört ya beşe beş, hadi olmadı altıya teğet.

Karnında biriken birikmiş gaz sancısı ve yaşanmamış anıların hüzünü çıkardı onu yukarıda anlatılan sahneye, gecenin hayaletiydi mustafa, sigara araması ise oskarlık, palmiyelik altın ayılık, yada portakallık rolü.

Bir palikarya yaklaştı yanıma, döner parası istedi döner sermayeden, kardeşi acıkmıştı söylediğine göre, ama aslında giyiminden anladıki mustafa; fuhuşa parası çıkışmamış bir alkol istasyonu. Oralı olmadım, çünkü nişantaşlıyım.

Katil kokoreççi kıyıyordu milattan kalan kokoreçleri, içine tuz, biber, baharat, ne varsa pullayıp. Gecenin evsahibi oydu, farzedelim çırağanda midnayt parti, şeref konuğu taksiciler olan, berduşlar misafir. Gözlemci sıfatıyla köpekler.

Biraz ötede laila gençler, hayat naumurlarında onların, birbirleriyle önsevişme misyonerleri, lise, üniversite hazırlık arkası, geceyle gün arası. Maalesef hep gülüyorlar, ağlamaya ve acılara borçlanıp, borçlanıp.

Nöbetçi tekelciden alıyorum ciharamı, içerisi duman, duman beşiktaş semtinin modası, duman olmadan olmaz beyazın karası, her zamanki gibi para üstünü eksik yada yanlış veriyor, eee, sabahlara kadar oturmanın cabası.

Yolda yarı g.y.n.k ucube fahişeler, fiziği hortlamış ucubeler, birde fenerbahçe aleyhtarı çarşılı gençler, o saatte ne işleri var fenerle bilmem ama, gecenin karanlığı veya ışıklandırmanın yetersizliğinden sebep.

Gece acayip kara çöküyor beşiktaşa, belkide beşiktaşlılara, ama ben ayrıyım, ben ayrımım, ben fenerli ve nişantaşlıyım.

Bir doğumgünüm daha, bir 39a merhaba, bir dizi ölü hücreye elveda, ezan molası ile biraz daha çıkıyor gece sabaha...02062010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder