9 Mayıs 2016 Pazartesi

The EXTREME Söylem

Huşumuzun kalbine edebiyat melodileriyle, varoluş sonsuzluğunun nefes yollarına bırakıtlar bağışlayan Söylem Teyze, ruhundaki çırpınışın kanadında taşıdığı bir damla kutsal suyun yağmur damlalarına karışarak toprağa inmesi ile tamamladığı tekamülünü taçlandırmaya karar verir.

Neler vardı geçmişteki Söylemi heyecanlandıran diye film şeridinin pleyine dokunan Söylem Teyze, kendisine hormonik edebi gençliği verecek olan ekstrem hareketleri ile ömrün geri kalanına kenar nakışı düzecektir. Kıyamete kadar vaarolacak insanlık nesillerine bir renk miras bırakabilmek adına.....

İlk olarak bankadaki 102.011 euro ile başlar işe. Bu paraya Yeşilköy sahilinde bir bambi camping platformu kurar, ama oluşan kuyruklar ve olağanüstü ilgi sayesinde, işletmesi, Lipton Ice tea sponsorluğunda yaklaşık bir ayda 200 bin avrosu olur, platformu söktürür.

Karalayıp çöpe atmayı düşündüğü yazılardan oluşan kaynak eserlerini cağaloğlundaki bir matbaaya bastırır ve meydanlardaki standlarda bedava satmaya karar verir. Ama onun ruhuna dar gelen karalamalar, düşük profil okurlara adeta büyü etkisi yapar ve yayınevleri ona 400 bin avroluk anlaşma ile bu eserlerin yayın hakkını satın alır, Söylem pişman olsa bile para hesabındadır artık.

En iyisi bende bir 2. sınıf tv yarışması yapayım, 2 bölüm sonra bu 400 binero harcadığım yarışma yayından kaldırılır ve ait olduğum çukurcuma semtinde bir lezzet olarak yaşarım der, yarışmanın konusu, rastgele yolda kamera tutulan halktan birisinin, Söylemin seçtiği bir konu başlığı ile ilgili kesintisiz 400 saniye yorum yapmasıdır. Mesela avrupa topluluğuna geçiş sürecimiz ve yansımaları konusunda esenler pazarında mikrofon uzatılan Yeter teyze, küresel kaynama ile Şahabettin amca, ikoncanlık konusu ile Fatma nine, olağanüstü yorumları sayesinde Türk Televizyon tarihindeki TRT Dallas rekorunu bile sollamak suretiyle, 400 bineroyu 800 bin euro olarak Acun satınalır.

Söylem bu 800 bineroyu ne yapıp edip, sıfırlama derdindedir. En iyisi 12 senedir borsada C kategorisinden işlem gören Yozgat Hamur sanayi hisselerine yatırım yapayım, bu hisseden zarar eden herkesin ocaklarında ateş yeniden tütsün der, parayı gider yatırır, ama bilmediği birşey vardır, Soros gavatıda kendisine bir oyun hissesi aramış ve 20 bin hisse üzerinden seçimini Yozgat hamur kağıtlarına yapmıştır. Söylemin artık 8 milyon avrosu vardır, 3 ay önceki 100 binlik söylem şimdi beyaz kürklerin ve daha piyasaya yeni çıkmış Mercedes Özel Seri "excalibor" un sahibesi olabilecek konumdadır.

Gerçi kazanmanın sonu yoktur prensibi ile en sonunda parasını Haiti Devrik cumhurbaşkanı olarak kendisine spam meil göndererek bir milyar dolar kazanacağını söyleyen bir hesap sahibine yatırır ama, tedbir olarak tevdiyat hesabında bloklanmış 100 bin avrosu ile kalakalsada, yaşadığı beş extrem ay ile bir anafikri oluşur.

" Hayat bazen en değer vermediğimiz tavanarasındaki eşyaların günyüzüne çıkarılması ile mana kazanır, yaşanmışlık ise yanımıza kar olarak kalır, ve bütün karlar birgün erir, birisi hariç; -Kutuplarda biriktirdiklerim."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder