9 Mayıs 2016 Pazartesi

GADDAFI HAS DEAD

Albay Muammer, 69 senelik ömrünü bir lağım tünelinde tamamladı. Tünelden çıktığı anda zaten ölmüştü, dolayısı ile teferruatı es geçiyorum.

Yeşil kitap diye bir kitap elime geçmişti 1980lerin başında, çocuktum, bir mahalle abisi elimden alıp yakmıştı, o kitabın yazarı muammermiş. Yeşil arap sosyalizminden bahsediyordur herhalde.

Muammer dogmacı bir adamdı, yüceltmeye çalıştığı dogmaların merkezine kendisini koyuyordu. Hareketin çivisi kendisiydi. Ama kendisini satamazdı ya, zira adriana lima değildi fiziken.

Muammer yeşil devrimi yaparken de, tünele girdiğinde de aynı adamdı, ideallerinin peşinde giden, ama kendini ideallere sarıp sarmalamış, dolayısı ile faydayı kendine zararı devrime yükleyen.

Bir tesis açılışında, ki bu tesisi türk şirketi inşa etmiş, halkına şöyle sesleniyordu: Sizleri köle yapan osmanlının torununu size köle yaptım! Halk alkışlıyo bağırıyo, coşuyo, ama tuhaf olan şu, bağıran coşkulu kalabalığın içinde bizim türk işçilerde var!

Son dönemlerinde kendini afrikanın krallar kralı olarak lanse etmeye başladı, giyimi kuşamı edaları kabile reisine dönüştü. Aslında ortada bir tuhaflık yok, 200 nufüslü bir kabilenin başındaki reise de kral dendiğine göre, rütbe balansında ve hıyararşide bir tuhaflık yok.

Birde muammer gittiği her yere çadırını kurduruyordu. Hesapta yaşam tarzından taviz vermeyen bir lider. Oysa bütün otelller, bütün kongre merkezleri ve diğer mekanlarda çadır metrekaresi kadar fatura çarj ediliyordu muammerin ülkesine.

Muammer ayrıca, bizim rahmetli Erbakan'ı ağırladığında çadırında, sanırım 94 yılında, bize bir sürü geçirmasyon yapmıştı, bizi Amerika kölesi yapmıştı, zaten muammer 17 sene öncesinde ölmüştü yüce Türk milleti nezdinde.

Ben doğmadan 2 sene önce başa geçen muammer, ben hayatta olduğum süre içinde libyada tek adamdı, ömrümü çuvala sokacak kadar sefahat içinde yaşadı. Dolayısı ile ölmesine üzülmek benim için ihtimali olmayan bir lüks.

Muammerin biriktirdiği para yaklaşık 30 milyar dolar, yada biriktirebildiği. Aslında 150 milyar dolardan bahsediliyor, ama ailesine dağıtmıştır, servet vergi strateji kanunlarına göre. Devrimi yürütenlerin iştahı birazda bu servete yönelik olmalı. Ama havuçlarını yalarlar. O para meçhul IBAN'lara akmaya başladı hatta bitti bile.

Muammerin ölümünde dünya üzerinde bir kısım halen daha bu ölümün nedenini bilmiyor ve muammeri masum bir adam olarak görüyorlar. Hayatı boyunca propaganda yaparak geçinen Muammerin bir başarısı olarak görebiliriz bu düşünceyi.

Bence muammer, eğer afrikada yeni bir akımın öncüsü olarak bir müzik adamı olsaydı, gerek tipi ve davranışları, gerek propagandacı özellikleri, gerek fikrini savunması ve etnik yanlarıyla çok daha fazla bir ömür yaşayabilirdi. Çok daha fazla bir kitlesi olurdu, az parası olurdu, ama zaten yiyemedi tamamını, yediği yeter zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder