19 Mayıs 2016 Perşembe

SOLAR AKTİVİTE

Dünyada bazı bazı güneşimiz ile ilgili dernek ve oluşumların yer aldığını biliyoruz, oluşumdan kastım; tarikat, inanç odağı, ve dini semboller.

Dünyamızın enerji kaynağı olarak 100 kişiden birkaçının bildiği gibi "red bull" cevabında olmayanlar bu yazımı okuyabilir.

Hayatın kaynağının ısıtıcısı olan güneş ile uzayın donma noktasından korunuruz. Söylem burada itiraz edecek ve diyecek ki, güneş olmasa soğukluk-sıcaklık diye bir kavram olmaz! Haklısınız, oturun da devam edelim. :)

Güneşin depoladığı eriyik helyum rezervi ile son beş milyar yıla girmiş bulunuyoruz, yani güneş ne zaman ki yakıtı bitirecek, ve kara delik haline dönüşecek ise, bizde o esnada yutulacağız. Tabiatın son fotoğrafı çekilecek ama bu resmi hiç kimse göremeyecek. İçinden çıkılamaz bir düşünce sarmalı ve sonsuzluk abidesi.

Geleceğin teknolojisi ile bu mutlak sonu önlemek mümkün mü, belli olmaz ama, uzaklardaki 16 milyon santiğrat derece ile bizi kollayan bu varlığın şimdisine bakmamız iyi olur. Acaba güneşi üzüyor muyuz? Acaba günahlarımız ile onun yüzünü kızartıyor muyuz?

Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl aydınlanacak bu evren diyerek yıllardır kendi kendini yakan bir varlığın sevgisini kazanmak için iyi olmak yeter mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder