14 Mayıs 2016 Cumartesi

KÜMES BAKIMINDA DENENESİ YÖNTEMLER

Kümes kavramı dedim aklınıza başka boyutlar gelmesin, bildiğimiz tavuk-kaz-kuş barınağı olan kümes. Kümes bildiğimce latinceden gelmiyor. Kümeleri içinde barındıran demek olabilir en fazla. Küme on sayısına eşit dersek ilkokuldan, bir kümesin sosyal manada kümes sayılabilmesi için en az 10 ve katları hayvanı, kanatlı hayvanı barındırması gerekir. Bu bakımdan bakarsak bile ağaca konmuş 10 kuş için kümes oluşturur dersek kendimizle çelişkiye düşeriz. En fazla özgür bir kümesin varlığından sözedebiliriz ağaçlara baktıkça.

Kümes bakımı işi aslında uzmanlık alanıma girmez ama zeka alanıma girmiş nasıl olduysa. Çocukluğumda kümes dendiğimde, içinden çıkan bir horozun beni kovaladığı aklıma gelir. Sonrada o horozun kesilip yendiği.

Kümeste 1 horoz ve 9 tavuk orantısı genellikle mutluluğun anahtarıdır. Aman orantıyı karıştırmayın, dokuz horoz ve 1 tavuk ortamında, tavuk bilincini yitirir, horozlarda eşcinsel olur, omlet tarihe karışır. Buradan düşünürsek, insan doğanın efendisi değil, hizmetçisi olmalı. Zaten öyle.

Kümeslere bir monitör-ekran yerleştirilmesini insanlığa öneriyorum. Kümes halkının sosyalleşmesi amacıyla. Ne oynayacak bu televizyonda derseniz: Bence öncelikle Baywach dediğimiz, ve sahil güvenlik olarak alperenleştirilen dizi oynamalı. Tüm dünyada bastırılmış cinselliğin aynası olan bu amerikan dizisi ile birçok sosyal olumsuzluğun önüne geçilmiş, ve her eve kusursuz mavi gözlü çıplak ve sosyal bir varlık olan amerikan plaj kadını girmiştir. Çoğu kişinin rüyasına bile tenezzül etmeyen bu amerikan kadını denilen izzeti lütuf sayesinde, Türkiyede devamlı el üstünde tutulan kadın tipinin ( kaba manada götü kaldırılan ) Amerikadaki statüsünün komşu kızı veya haftalık maaş alan bir cankurtaran rolü üstlendiği belleklere kazınmıştır. Fantazimiz renklenmiştir, Türk erkeği; kavruk Türk kızlarının kaprislerine katlanmak yerine bir tuşla evine çıplak Amerikan kadınını sokmuştur. Amerikan kadınının salladığı Türk Kadınının sahte statüsünü de Rus kadını dediğimiz buz kraliçeleri bizzat gelerek yıkmıştır. Rekabete giren Türk kadını pabucu pahallıya almak ve erkeğe değer vermek gibi kavramlarla tanışmıştır. Oh olmuştur.

Neyse konumuz dağıldı biraz. Kümes halkı şayet BAYWACH dizisini seyrederse, emin olunuz daha bir sosyalleşecek, kalp masajını öğrenecek, ve evrim geçirip yüzmeye bile başlayacaktır, hatta cankurtaranlık yapmaya.

Kümeslerin bakımı haftalık olarak yapılmalı ve bakteri oluşumu organik ilaçlarla önlenmelidir. Tavukların yumurta verimini arttırmak için uygulanması gereken yöntemlerden birincisi, fazla yumurtlayan tavuklara ekstra yem verilmesidir, mesela canlı solucan, kavun çekirdeği, ve içecek olarak, afrodizyaklı bira. Bu ödül sistemi ile tavukların veriminin şartlanma esası ile kademeli olarak arttığını gözlemleyeceksiniz, aynı zamanda daha eti kartlaşmadan ölecekleri için, daha çok et verimi sağlayacaksınız.

İkinci yöntem ise horozlara uykusuzluk hapı vererek, daha çok gece mesaisine teşvik edilmesidir. Veya kahve çekirdeği, daha organik olur. Bu tohumu ise kahve restoranlarında kesin bulursunuz. Adamlar nerdeyse kahvenin akademisini açacaklar, içirdikleri kahve şunun şurası ama sanırsınız Nasa'nın ar-ge departmanı. Az puşt değiller.

Varsın horozlar sabah ötmesin, gece öttürsünler, teknoloji çoğumuzu nasıl geçersiz hale getirdiyse, horoz ötücüğünün yerine teknoloji ötüşünü adapte ederiz nasıl olsa.

Bir diğer yöntem ise karşılıklı iki kümes besleyip, günün belli saatlerinde aradaki geçidi açmak suretiyle, ideal kümes gruplaşmasını sağlamak ve rekabet bilincini oluşturmaktır. Aynen voleyboldaki yer değiştirmeli sistem gibi. Horoz ve tavuklar bu sayede farklı cinsel beklentilerine un uygun partneri bulacaklar, sizede yumurta banyosu yapma imkanı.

Neyse, kümes besleyecek varsa yardımcı olurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder