18 Mayıs 2016 Çarşamba

FURKAN TİCERET

Furkan ticeret, Ümraniye Namık Kemal mahallesi sapasında, demir profil ferforje işi yapan ve bir babanın etrafındaki biri liseli, biri yarı zamanlı oğul ile dönmekte olan ticarethane.

Baba Faruk ve oğulları Necmi + Şener bu işte çalışıyorlar. Baba eski alamancı olarak, daimler crayzler fabrikası tecrübesinden emekli, bu sebepten iş yerinde disipline tedbire hatta misyon ve vizyona aşırı önem veriyor. Hatta Almanya fabrikada kafasında baretle çalışmaktan dolayı, adı Baretta kalmış, baretta faruk. Anneleri Şirvan hanım ise kürtmüş, almanyada fabrikadan aynı vardiyadan, baretta faruk adını duyunca, kürtçede baretta "gönlü dağlarda gezen" manasına geldiği için Faruğa bilabedel kalbini vermiş. Nikahlarını fabrikanın vardiye müdürü Niclas VOLVARENZE kıymış, fabrika müdürü Şilga ZILINGEN ise mesaj göndermiş. Ne zaman Niclas Alanya'ya gelse bizim Faruğu arar, hatrını sorar, hatta 3 sene önce alanyadaki bahçe demir işlerini Faruğa yaptırdı, Niclas bunun karşılığında 73 model kupe mercedesi Faruğa hediye etti, ama kapıda duruyor, otomatik vites olsa da.

Faruk, apartman altı kira olsa bile misyonu duvara asmış.

Kaliteli hizmetten taviz vermeden, müşterinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, güleryüzlü ve çözümcül müşteri yaklaşımlarıyla, sahip olduğumuz bilgi, beceri, ustalık ve teknolojik gelişmeler paralelinde, her türlü metal doğrama ferforje, aliminyum ve bahçe düzenlemelerini yapmak.

Misyon daha derin.

Babam Siirtli Kazım beyden aldığımız iş terbiyesi ve dünya görüşü dahilinde, esnaflık ve kurumsallık bilinci ile, aldığımız her türlü işi, çevreye saygılı, maliyet odaklı, ve izah edici açıklamalarla bütünleştirip, anahtar teslim metal işleri yapmak, bununla yetinmeyip, müşteriden alacağımız fidebek ile daha mükemmel işler yaparak, ticari itibarımızı yükseltmek, Atatürkün emir buyurduğu muaser medeniyetlerin üzerine çıkmak, ve orayı ele geçirmek.

Bu yazıları yazan kurumsal kimlik desingneri 2 buçuk milyar almış Faruktan ama faruk pek bi beğendiği için bu tümceleri, kerata kendini kazıklasada yaptırmış bu işi. Nasıl olsa günün birinde gelir, bi ferforje işi çıkar, yada bahçe, bende ona bu
okkayı okkalarım düşüncesi bilincinde, aslında doğru, mutlaka gelecek bizim desingner, zira okkayı bırakıpta sıvışmak yok bu dünyada.

İşini yaparken Faruk, oğullarına öğretmeyi seviyor, göstermeyi ve gözlerindeki öğrenme arzusunu. Kürd deyip geçmeyin, kürd te insandır. Ama oğulları biraz -daşakaskeri, 17 ve 15 yaşlarına gelmelerine rağmen, daha çok fece, mesne, ipot, vadayfon-torksel kıvamındalar. Birde ar en bi yada hipop tarzları var, ama babalarından gizli, görse şayet; birine misyon birine vizyon tabelasını kafalarına geçirir.

Faruk ticaret çok özenli dedikya, nasıl özenli derseniz, 12-13.15 arası ne telefon ne müşteri ne diğer hiçbi işe bakmıyor, temizlik saati, 16.30-45 arası, özellikle metal tozlarını yerden hava vakum pompasıyla topluyor, ağzında none, bi baret eksik. Baretide 3 sene önce kaybettiği Şirvan hanımı hatırlattığı için giymiyor, giyemiyor. Kanserden.

Furkan Ticaret, haftada 3 işle dönmekte,, irili ufaklı, zira, kar marjı iş küçükte olsa ona göre, büyükte olsa.

Nede olsa bekarlık, 1 sene önce dükkanına inen Gülsev Hanım ile ufaktan bir kıvılcım sonucu, aşkın en saf haini tanıdı, 34 yaşındaki Gülsev ile artık mesenn arkadaşı, oğulları okuldayken, ve onların haberi olmadığını sansada, ki oğulları ne çakal, her yazışmaları kaydediyo piçler, tatlı bir muhabbetleri ve münasabetleri var, 50-34, eşlemede sorun yok, sadece Gülsev hanım biraz ağır takılıyor, yaşı genç ama Faruk 50, saçını siyaha boyatmak artık pahallı nede olsa, zaten demir tozları boyalı saça yapışıyor, ama estetiğinden de vazgeçemiyor.

Birgün Gülsev hanımla mehiri karşılığında, yani imam nikahıyla evlenme planı var, nede olsa vasiyeti belli rahmetelli eşinin, bu çocuklara başka anne yasak, birde miras bölünmesin hesabı. Ne kadar sabrı azsa Faruğun, o kadar gönlü geniş Gülsevin.

Bu zamanda kadınlara güven olmaz, Gülsev aslında Motor drag yarışçısı Erdi'ye hayran, saat 9 gibi erdi geliyor, siyah deri motorcu kostümüyle Gülsevi alıyor dükkanın önünden, sonra drağa kalkıyorlar, sabahı ediyorlar, ama Gülsev bigün Erdi'nin ereceğinden emin ya, o yüzden Furkan Ticarette müşteri kaydı var, hatta yüzde 40 indirimi.

Hayat işte böyle dostlar, en ağır yaşanmışlık ve görüntüler bize farklı resimlerde yansır, en ağır sitemler bazen bir hikayede akar. Dua edecek biri varsa Allaha ve onun nimeti Ramazana şükretsin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder