20 Nisan 2016 Çarşamba

Okyanusta Serinlemek

Bu bir tatil ilanı, ama rezervasyonu, ön ödemesi, kontak bilgileri olmayan. Zihninize benden bedava tatil. Hemde okyanusta.

Şimdi düşünün: Başkalarının sizin için tasarımını yaptığı kutularda yaşamak sayesinde nelerde köreldiniz? Nelere muhtaç ve nelerle iyi geçinmek zorundasınız?

Mesela patronunuz sizin sonsuz yetenek ve kapasitenize ne değer biçti? Evinizi yapan müteahhit sizin yaşam alanınızı nasıl belirledi? Diyetisyenlere göre kaç kalori size yeterli, veya kaç günlük tatil sizi tatmin edecek, tur şirketinin mantığı baz alındığında...

Biliyorsunuz toplum ikiye ayrılır, yöneten ve yönetilenler. Yönetilen olarak kaydınız varsa bu ölçülere riayet ederek size verilenlerle iktifa etmek mecburiyetindesiniz. Peki okyanusun yolu sadece % 4 lük yönetici kümesinde olmayımı gerektiriyor? Hayır! Zira buradaki kastım sadece yönetici statüsüyle değil, çevrenizi fikir-karizma-sürükleyicilik-yaratıcılık-heyecan-pozitif düşünce özelliklerinizle de yönetebilirsiniz. Siz sadece bir söz söyleyin, çok analiz ve fizibilite yapmadan. Bu söz önyargısız ve hesapsız olsun, Muhatabınızın kendini bulmasına katkısı olsun, hiç denenmemiş olursa daha makbule geçer.

Sıkıntılı insanlara inanç aşılayın, kendinizi örnek gösterin, aşılmazın aşılabileceği örnekleriyle onu sıkıntıdan ayırıp, üreten ama çözüm üreten konuma geçirin. Zamanla sizin yöntemi benimseyen ve sizi taklit etmeye başlayan tüm insanlar sizin okyanusunuzun bir damlasıdır.

Sıcaktan bunaldınızmı, sıkıntılar harareti arttırıyormu, havasızlık ve nem cildinizi bozmaya mı başladı. Buradaki duruşunuz normal zamanlardaki duruşunuzun beş katı etkili olacaktır. Başınızı göğe çevirin. Güneşin sizden daha yüksekte ama daha büyük olmadığını göreceksiniz, ve görmek ne işe yarar; inanmaya...İnanmak neyi tetikler; dirayeti. Dirayet neye benzer; ulu bir çınara. Çınar ne yapar; serinletir. Sizin gölgenizde soluk alan herkezin nefesindeki buhar bir damla olarak nereye düşer; Okyanusunuza.....

Okyanusta tatil artık mümkün. Her zamanda mümkündü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder