13 Şubat 2010 Cumartesi

HAZIR OL CEHENNEM, BALATALARINI YAKMAYA GELİYORUM!

Dünya bir düşler sahnesi, öldüğünüz anda hayal mi gerçek mi karar veremediğimiz. Dünyadaki sınav maratonunda bazen öyle kağıtlar veriyoruz ki, sınavı değerlendirenler bile mora çalabiliyor.

Bir karakter testi vardı, bir kurumda, bana uyguladılar, 500 soruluk. Samimiyetle cevapladım, zira kendimi tanımak isterdim o yıllarda. Mustafa Sinan YILLARCA testi.
Herkes birşey çıktı sınavı sonucunda. Kimi doktor, avukat, ebe, hemşire, vampir, tavşan.

Ama bir kağıt vardı ki, hocaları bile kafa kafaya verdiren: O kağıt Mustafa'nın ki idi. Edebi, felsefi, hesapta zayıf, karakterde kuvvetli. Herkesin bir trend eğrisi çıktı, genelde düz, yada hafif eğimli. Ama mustafa'nınki aynen ege kıyıları gibi, kısa ama uzun, içiçe ama grifit, savunulması zor, saldırması imkansız bir kıyı şeridi.

Elbette birgün bu adam da yaşlanacak. Dünya gibi bir sabırlı keçi yanında Mustafa'nın varlığının ömrü neki? Ve birsürü şahsiyet, aynı dünyadan mezun, aynı mahalleden belki. Girerken cehennemin cehennemi kapılarından, düzgün saflar halinde belki, ama aralarında biri olacak ki, Cehennemin lavını ısıtacak, yeri göğü yakmış adamın cehennem ülkesindeki hali.

Yanıma beklerim ateşiyle övünenleri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder