2 Mayıs 2016 Pazartesi

TEPKİ SENARYOSU: AŞK-I MUSALLA

Yapay zekanın boş vakitlerimizi çaldığı bir tepkime noktam ise TV dizileri.

Birisi diziye senaryo yazacak, manuel kitabındaki dizi unsurlarını üç eksik beş fazla döşenecek. Bu raiting eroinmanları hangi artiste göre seyreder diyerek, özcan baş erkek, necla baş kadın, necmi ançorman, selma ançorwoman, dayımın oğluna rol, halamın kızına yardımcı rol, Bebekte tanıştığımız veresiye aysele bi rol. Aşk, gizem, töre, ihanet, kimlik, yöre. Ver coşku, al reyting.

Sete on, purodiksiyona beş kişi, evde beş arabada onbeş hesabı...Aynen "popstar" gibi, aynen "birisi bizi rontgenlesin" gibi, aynen "açmısın tokmusun" yarışması gibi.

Benim neyim eksik, sakız gibi uzayan dizilerin senaryolarından? Takır takır yazdım.

Aşkı Musalla

Tüzün bir sosyete klüpte arkadaşlarıyla esrar sakızı çiğnemektedir. Gözü beş masa yandaki İlayla'ya takılır. Arkadaşlarıyla bahse girip, -İlaylayı ilaylaylarım bu gecenin sabahında der.
Kötü adam arkadaşı Cem ile arabasına ve kaskosuna iddaya girerler.Cem İlaylaya yaklaşarak, dans figürleri yapar,

İlayla: --Ama, Ben Kızım der.

Cem, -farketmez, bende kızlara musallat olurum, bazen extasi çekince ipinceleşirim der.

Tüzün bu arada sol şeride kırar, makas yapar ve -Pardon hanımefendi, bu bey sizi rahatsız ediyormu der, ( bütün karizma havada. )İ

İlayla hemen bu limana demirler,

-Hayır ama etmek üzereydi, zaten gidiyordu der. Cem buna sinirlenir ve arabasının anahtarını Tüzün'e gizlisingizliye toka eder.

-Merhaba Adın Tüzün, senin bir adın varmı? der.

-İlayla...

Tüzün; -Çok memnun oldum tanıştığımıza, vajinal bir hastalığın yoksa beş dakka konuşalım mı diye sorar.

İlayla; -Bende arkadaşınızla benim üzerime iddaya girdiğinizi sandım, ay ne kadar safım dermişim der, ve arkasına bakmadan çıkışa yönelir.

Ertesi gün Tüzün'ün Esans Fabrikasındaki mecburi ( babası kızdığı için ) gezisinde, lojistik depolama bölümündeki kız Tüzün'ün dikkatini çeker..

Gerisi; Tüzün'ün annesi annesi değil, ablası, Tüzün'ün vurulması, İlayda'nın Cem'in tuzağından kurtulması, Tüzün'ün vurulması, bütün oyuncuların vurulması, kaçırılması, kaza geçirmesi, çocuk kaçırılması, kaza kurşunları ( her manada ) diziye giren ve çıkanlar...Gerisi 24 olmadı 36 bölüm, artı sezon finali....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder