2 Mayıs 2016 Pazartesi

EKOLOJİK DENGE

Ekoloji yeni kavram değil, dünyanın kibriti çakılalı beri varolan dengenin adı. Ekolojinin amacı şu içinde bulunduğumuz zamanı oluşturacak bütün aşamaları sıraya koymak, bozulduğunda müdahele etmek, ve sırasını bilmeyenleri cezalandırmak. Yani Ekoloji bir deyişe göre Allahın sopası manasına geliyor.

Ne zaman ekoloji ile müşerref oluyoruz diyecek olursak: Mesela bir ormanda geyik nüfusu kontrolsüz şekilde çoğalırsa, oraya kurt nufusu yerleşmeye başlıyor. Ne zaman barajlardaki su çekiliyor ve insan nesli tehdit altında ise, o zaman ekoloji bulutları orada görevlendiriyor.

Biz hayvanoğluinsan olarak, ekolojinin gücünü hafife alan yaratıklarız. Hayvan öldürürüz, nesil yokederiz, doğmamışı bile ekolojiden daha iyi bildiğimiz varsayımıyla katlettiğimiz olmuştur. Oysa ekoloji anaların anasıdır. Bizi doğuranın bile anası ekolojidir. Bir ormanı katleden zalim insan, bizim anamıza, anneannemize küfretmiş olur. Bush gibi, narkozy gibi, kasaturamato gibi hayvanhıyar herifler ise, ekolojinin kendi menfaatlerinden küçükeşittir olduğunu düşünüp, toptan sülalemize küfrederler.

Aslında ekoloji naif bir tavuktur. Bize değerlerin hası olan yumurtayı sunar, ama biz tavuğa -Altınları çıkar, çıkarmazsan seni keseriz diyerek onun sessizliği ve dinginliğine tecavüz ederiz. Tavuk yumurtadan kesilincede onu yiyerek, yumurtanın soyunu kesmiş oluruz. Tavuğun yediği böcek artar, ağacın kökünü yer, ağaç söner, toprak hareket eder, veya su, bizde ekolojiye döneriz en ceset halimizle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder