31 Mayıs 2016 Salı

SAVAŞ LEHTARI

Günümüzdn geriye gidin, dünya tarihinde genel savaş aralıklarına bakın, 50 bilemedin 60 yılda bir devirdaim olduğunu, savaşın şiddetinin verilen aralarla orantılı olduğunu görürsünüz. Yok tehdit kalktı, yok barış sağlandı, yok birleşmiş milletler varmış, bunların hepsi papucumun kahvaltısıdır.

Başlığa gelelim, bazı hassas ruhlu arkadaşlar kızacaktır, savaşa karşuyuk, savaşu istemezuk diyecekler, ohh ne güzel, çocuk üretme aktiviteleriyle yaşanacak hayatlar, oh oh da oh ohh.

Savaşın adeta deprem gibi bir doğal silsile olduğunu kavramlayabilenlere ne mutlu, zaten onlarla konuşuyorum, dilim sürçmüyor pektabi.

Dünyadaki bütün hal ve hareketlerin, sosyal-sinai-ticari-ve siyasi, hepsinin bir sonuca odaklı olduğunu tartabiliriz. Öyleyse savaş doğadır, doğaldır.

Dünyada ister yeşil, ister pembe, ister gri, bütün devrim düşüncelerinin devirdaim halinde olduğunu görürüz, savaş zaten devrimim açık ucudur, öyleyse savaş devrimin anafikridir.

Dünyada ekonomi denen ihtiyaç silsilesinin bir noktada kendini tamir edemediğini ve ekonomiden bazı atık maddelerin uzaklaştırılması zaruriyetini biliriz, öyleyse savaş ekonominin eurovizyonudur.

Dünyada her an bir kıvılcımın ateşlendiğini ve söndü(rül)ğüne şahit oluruz, öyleyse kıvılcımlar savaşın tetikleyicisidir ve çakıp durmaktadır.

Dünyada paylaşım denilen eşit kaplar teorisinde, zincirleme silsilenin karanlık noktalarından doğan bazı eşitsizlikler yada açgözlülükler, zincirin kalan kısmını aşındırır, öyleyse savaş bir aşınmanın günyüzüne çıkışıdır.

Dünyada teknoloji denilen, birilerinin kontrolünde akışlandırılan etnik altyapı, zaman içinde kendi kendini kontrol ederek, kontrol edeni dahi köleleştirir, demekki savaş köleleşmenin sancısıdır.

Günümüzde ahlak denilen sosyal çivi, yerinde duradurmaktan tutma kabiliyetini kaybeder ve pas erozyonuna sebep olur, demekki savaş erozyonun çürümesidir.

Dünyada ve günümüzde herkesin herşeyi bilmesinden kaynaklanan -beğenmeme-korkmama ve mahkeme etme davranışları zamanla bütün kanunları sıvılaştırır, demekki savaş kanunların kaosudur.

Gizli gizli sürmekte olan hakimiyet mücadeleleri zamanla diplomasi terbiyesini aşar, demekki savaş diplomasinin kifayetsizliğinden kaynaklanır.

Şimdide savaş planları üzerine birşeyler paylaşacağım, ısınma hareketlerine başlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder