31 Mayıs 2016 Salı

KUZEY IRAK METEOROLOJİ BAKANLIĞI

Hayırlı pazarlar herkes,

seyrantepede tata yazan tabela'nın altında, kurmuşum huzuru, yakmışım sakinliğin altını. Pazar beklemesindeyim. Dışarısı 50 m3/m2 yağmur, insanlar bundan mahmur. Böyle bir keyif anlayışı işte, ne kadar sürer bilmiyorum, belkide nur sürer. bize en fazla olga kırilenko. (vahşi gülmeler)

Gazını patlatarak ısınmaya çalışan mutlu çingenelerden bahsetmiş miydim size? İşte bahsettim.

Peki açıyorsunuz magazini ve felan fiş mekandaki sosyetik ajitasyonlara ilgiyle bakıyorsunuz değil mi? Veya evinde kedileriyle yılların tozunu süpüren yaşlı bir ninenin uykulu duygularını cidden okuyorsunuz. Dokuz buçuk haftalık hariciye koğuşunu. Bataklı damı, randevuevlerindeki trajedileri. Yani pişmiş, tuzlanmış ve soslanmış, sizin önünüze getirilen bütün mekan hikayelerini. Hikaye olmasın konuşmalarını, konuşma olmasa hissedilenleri. Mesela sosyetik güzel Irmak Çarmıklı ile onun ex aşkı atilla kurter'in longtable geliş gidişlerini, çekmeyin bizi, dikeriz sizi repliklerini. Siz gidin birbirinizi dikin ulan! diyerek sinirleniyorum da, şekerim var herhalde gizliden gizliye.

Pekii aranızda hiç K.I.M.B. binasında olup bitenleri merak eden varmı? İşte merak edenlere...

Kuzey ırakta devletleşmeyi sağlamak için BM sermayesiyle bir meteoroloji istasyonu binası yaptırılır. 2005. Binanın tabelasında ingilizce Ministiri yazmaktadır ama bu binaya bağlı hiçbir birim bulunmamaktadır. Bakan olarak ise emekli ırak devrim üniversitesinin dekanı Porof: Haşim bin buhari atanır. Haşim B.B., kadroyu kurar, makine mühendisi Tallal, sekretarya'ya kürt güzeli Rajvani, ( siyah saç, perçem, oylumlu-gamzeli, benli ve sevimli suratlı ) şöför Telman, idare amiri ve donanım sorumlusu Tıkrıti bin sallal ve çaycı Nüzeyyen. Ahada kadro.

Birde bu binanın kristiyanlaşması için hergün gelen ve akraba hisleri kurmaya çalışan Paul Salomon.

Zaman içinde binada oluşan aşk eşlemeleri

Haşim-Nüzeyyen - ( yaş benzerliği )
Telman-Rajvani - ( köken birliği, ikiside kürt )
Tallal-tikriti - ( sanırım matematik başka bir eşlemeye izin vermediği için olabilir, eğer öyle değilse misyoner Paul bunlara ibnelik aşıladığı için )

Hava tahminleri tutma yüzdesi 96.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder