30 Mayıs 2016 Pazartesi

derin muhabbet

Şimdi yazıyorum ya nostaljik, şirin, ilahi, sevgi pıtırcığı yazılar, beni ilkokul hikayecisi ilan etmeye niyetli hip hip hiper zekalar çıkacak. Kendileri devamlı seviye bandında gidip gelen hızlı metrobüs olarak gören derya-umman benzerileri. Biz onların şekil ve seciyelerine çok şahit olduk, biliriz bunu da biz biliriz, yakarız Roma’yı da yakacak fitilin ateşini vesselam.

Köpekbalığı ceninlerinin ancak ve ancak birbirlerini yiyerek hayatta kalmasından bihaber insan familyası, dünyanın severek ve hoşgörü ile daha güzel bir yer olabileceğini döndürür dururlar. Oysa dünyanın yarısı her zaman diliminde karanlıktır, ve karanlık ne içindir bilir misiniz? : Günahların gözükmemesi için. İlaheten ve cidden böyledir. Dünyanın tamamen aydınlanacağı tek nokta kıyamettir. Yaşadığımız sürece, mutfağımızdan kekimizi, cebimizden paramızı, yanımızdan sevgilimizi çalacak ve yiyecek bir tehdit mutlaka olacaktır. Çünkü insan organizmal bir varlık olup, devamlı çürüntüde ve bozulma evresinde yaşar.

Bazen otoriteye isyan basar ve kıçımızı döneriz. İradeye meydan okuruz ve isyana odaklanırız. Ailesel, bölgesel, siyasal veya duygusal. Bu davranış şekli önceliğinde bizim yönetildiğimiz janrına kanıttır. Yönetenler bozulmaz zira, yönetilenler ise arıza.
Yönetilmeye paralel bir davranış şekli olan isyan ise, şımarık bir yalvarış olup, köleliğimizin belge-i alametidir. Sana isyan ediyorum, taaki koşullarımı düzeltene dek. Düzeltirsen iyi olur, düzeltmezsen bir süre daha sana bakmam bile ama en sonunda varlığım senindir, al ye bitir…

Bizler cinsel beslemeli pilli oyuncaklara benzeriz. Bu münasebeti yaşamayan erkek sapkın, kadın ise yaşına ve statüsüne göre, ya huysuz, yada arsız olur. Taaki duyguları ölmemiş olsun. Bu dönme dolabın tek istisnası, cinsel volkanların sönmüş halidir, ki sönmüş volkanlar iyidir, gölgesinde karpuz-domates yenir. Ne kadar basit bir denklem, uzaktan hoş ama içi nahoş varlık insan.

Eğer biraz izan ve matematik zeka sahibi iseniz, dünyadaki bütün üzüntülerin bu temel üçlünün sonsuz döngüsünden kaynaklandığını görürüz. Çürüme, statü ve cinsellik şeytanisi.

Bu üçlüye daha neler eklerseniz ekleyin, mutlaka üçlünün türevi olduğunu göreceksiniz. Bu aşikar bir aritmetik. Bazen dünyaya aritmatiğin denklemlerini birbirine konikleyecek ben gibi bedeviler gelir, taklaları ve bakları ile işi 35e bağlarlar, ve sizleri mutlu evinize yollar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder