11 Ağustos 2009 Salı

DUR BE HİDAYET

Hidayet gitti Amerikan NBA takımıyla 55 x 1 x 1000 x ( 10 x 100 ) dolar ( 1.49786 TL ) olarak 5 yıl sözleşme yaptı. Elbette bu paraya kaç villa, kaç reşat, kaç öküz alınır, bunun hesabını yapmayacağız. YapanlaraDA engel olacak değiliz, zaten merakı ve hedefi olanlar bu parayı merakı ve hedeflerine böldüler bile, çoktaaan.

Benim takıntım bazı cahil periler gibi matematikten farklı türevler çıkarmak olmayacak. Matematik müspet ilimdir, hava durumuna göre değişmez, kolonya gibi uçucu değildir. Çekip uzayan ve macunlaşmış bir ilim olsaydı matematik, herkesin matematiği kendine diyebilirdik. Yada bu matematiğe sosyal matematik diyelim. Örneğe binelim: Bir ev hanımı hayatını adadığı erkeğe yaptığı hizmeti gün ve sefer sayısı olarak formüle uygular ve ölürken adamı 228.166.70 şeklinde borçlandırabilir, ama zavallı ahret yolcusu erkek ise, hayat boyu baktığı, şefkat ve güven ile bezediği hanımına, 347.163.30 lira muammen bedelle veda edebilir. Bu durumda aradaki yaklaşık 120.000 lira meleklerce, yaşanmışlığa ve bilinmeyenlere tevzii edilerek mahsuplaştırılır. Kapanış hesaplarına işlenir.

Muhasebeyi bilenler bilir, bir şirket kapanırken bütün hanelerin bir karşı hanesi birbirini götürür. Eşyalar bir pikaba yüklenir ve şirket hiç kurulmamış gibi aslına rücu eder. İster top500 olsun, ister wolsitrite kote.

Cahil perilerin daha fazla aklını karıştırmayalım, zaten karışması mümkün değil, onların tek bildiği şey, kendilerinin daimi alacaklı olduklarıdır. Allah böyle takdir etmiş yaradılışlarını, bu üstün muhasebik anlayışlarından ötürü onlara bir vcud vermemiş, hesaplarını kendilerince açar kapatırlar, ellerinde faturayla devran buyururlar. Ne yerde ne göktedirler.

Hidayete gelelim. Hidayete erelim gibi oldu, ama cahil periler çoktan hidayete de erdiğine göre, biz Hidayete gelelim.

Türüksel reklamına seçilmiş, karaköy iskelesinde kafada kapşonla koşuyor. Para makinesi bir adam, pantolon bankası, üç cehalet perisi kankası, merak etme'nin altını deşiyor. Ve diyor ki, merak etmiyormusun. Cehalet perileride tekrar ediyor, merak ne güzel şey, tersten, güzel şey merak. Tabi reklamdan aldığı para varya hidayetin, tahminen 1500 X 1000 dolar, cehalet perileride kesin itiraz etmiştir, aynen şöyle: Biz düz ve ters iki kere merak şarkısı söyledik, verin bize 1500 X 1000 X 3 peri X2 para. Verseler bile bu parayı inan olun, faturalarımıza yansımıştır, olsun yansısın. Hidayetin garip dansına güldük ya, karşılığını almışız, heyhatt.

Şimdi ben bu matematiğin büyük ihtimalle hiçbir ademin düşünemeyeceği boyutuna ineceğim, işim bu. Pisiko matematik, yani neden Hidayet seçildi, öyleya yüzlerce bilim adam, prof var, cahil perilerin piri Hülya AVŞAR varKEN neden HİDO?

Çünkü bu adam, en merak edilen, aşamaları en çok merak edilen ama tanımlanamayan, başarısı rakamlarla sabit olan vede tartışılmaz, basit bir oyunun bile merak etmekle nerelere yükseleceğinin en flaş ismi. Mesajın neti şu: Merak ederseniz hidayet olusunuz. Neyle? Türüksel 3G zerzevatıyla. Haydi cahil periler, uyumlu telefonlarınızı alın, aboneliğinizi tanımlattırın, ( tanımlattırmış ve almışsınızdır, eminim. )

Modern cahil peri oldunuz. Yok olmadı tam açılımınızı yapalım:

Türüksel 3 geli, hidayete ermiş modern merak etmiş kült cehalet perisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder