4 Mayıs 2016 Çarşamba

SWAT ( sivot ) ANALİZİ

Hayata tutunduğumuz noktanın analizi için bir sağlama yöntemi geliştirmişler ve adına SWAT analysis demişler, güç ve zayıflıklar sentezine yarayan.

Şirkette yapar devlette, ama en tutarlısı kendi kendimize yapacağımız olandır.

Ülkemin insanında sıvot analizi yapmaktan çok yapmama yönünde bir alışkanlık var. Zira ben dahil kimi tanıyosam sivotluk bi durum sözkonusu değildir. Biz doğuştan sivot analizliyiz.

Kişisel gelişim kitaplarında ki hiçbirini okumadım, genel format; sivot analizinin cazibesini arttıran, ama sert olmayan sadece cezbedici cümleler ile samimi sivot analizlerine davetiye çıkaran içerikler sözkonusu.

Öyleya; neden bir kişi ayda 100 binler kazanırken bir diğeri ayda 650 liraya geçinmeye mecbur? Birinin sivotu kesin yapılmamış ana hangisinin?

Bir adam haftada en az 5 bayan ile felekten çalabilirken, bir diğer adamın kız yurdunun önünden geçerken ancak cinselliğine kulp bulması nedendir?

Yada benim evime giren paranın tümünün bir sosyetik hatunun bakım giderlerinin yanına uğrayamaması nasıl açıklanabilir?

Durun açıklayayım:

Mazlof denilen toplumsal üçgenin her bi katında bir kiracı güruhu oturmaktadır. En üsttekilere göre en alttakilerin ve en alttakilere göre en üsttekilerin yaşam döngüsü kesinlikle anlamsız, kesinlikle mantıksız ve kesinlikte açıklanamaz niteliktedir. Ortadakiler ise üstten alta devirdaim yapıp duran sevdalılardan oluşur, akvaryumdaki balık benzeri döner dururlar, boşuğunu bulduklarında yada mecbur kaldıklarında alta üste yerleşebiliyorlar fakat ortadaki devirdaimlerine devam etmeyi sürdürerek. Zaten balık benzetmesi bu yüzden, asitede düşseler katrana da, bu balık halleri süregeliyor.

SİVOT ANALİZİ DENİLEN ŞEY İSE SADECE BU ORTA YERDE SALINAN BALIKLARIN DAHA HIZLA YÜZMESİNİ SAĞLAYACAK BİR HAVUÇTUR. ALTTA YADA ÜSTTTE YADA ORTADA NEREDE OLURLARSA OLSUNLAR, MUTLAKA AYNI ANDA BİR DİĞER YERDE OLMALARINI TAVSİYE EDEN SIVOT BİR ALİCENGİZ MESAİSİDİR.

ŞİRKETLERDE İSE TOPLANTILARIN İSTİHDAM YARATAN BİR ENSTRÜMANIDIR. ZATEN YETERİNCE PARASI VE İMKANLARI OLAN ŞİRKETLER SIVOTUNU ( NIRVANA ) TAMAMLAMIŞ KURUMLARDIR.

Sıvotu olan ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder